Wij zijn Sijmen en Bas en op 20 januari 2018 zijn wij begonnen met onze facebookpagina ‘vadersinspe’. Op deze facebookpagina vloggen en bloggen wij over ons traject naar het vaderschap. Met regelmaat zullen wij onze vlogs en blogs ook bij Kinderwensbloggers gaan plaatsen.

Even kort over ons: Sijmen is 31 jaar en werkzaam als huishoudelijke hulp in de thuiszorg. Zijn passies zijn klassiek ballet en zingen. Bas is 27 jaar, docent aardrijkskunde en zijn passie is dansen. Hij danst klassiek ballet en modern/jazz.

Al enige tijd zijn wij bezig met nadenken over hoe wij onze kinderwens vorm kunnen geven. Begin 2017 hebben we besloten om actief te gaan zoeken naar informatie. Het internet biedt enorm veel informatie hierover. Een enorme jungle aan informatie waardoor ieder stel zich opnieuw een weg moet zien te banen richting hun doel. Ook kwamen we er achter dat heel veel gegeven informatie op het internet helemaal niet klopt. Ondanks dit alles werd het al snel duidelijk dat wij kinderen zouden willen via een draagmoeder. We wisten gelukkig al het een en ander, zoals dat in Nederland draagmoederschap tot nu toe niet volledig wordt ondersteund en dat een buitenlands traject heel kostbaar is.

Daarnaast hebben we het er met elkaar over gehad wie de biologische vader zou worden. Al snel werd het duidelijk dat Bas dat zou worden. Sijmen gaf al vrij snel aan niet biologisch vader te willen worden, omdat hij niet het risico wil lopen dat, als zijn ADHD een erfelijke vorm is, hij dit doorgeeft. Deze keuze is gemaakt omdat hij zelf genoeg hinder hiervan heeft ondervonden in zijn leven.
Vervolgens kwam de vraag hoe wij dit draagmoederschap-traject vorm zouden willen geven. Een vriendin van ons heeft in eerste instantie aangeboden voor ons een kind te willen dragen. Echter dit bleek voor haar niet verstandig en daarom is zij nu onze eiceldonor. Waar wij natuurlijk super blij mee zijn. Dit heeft er mede voor gezorgd dat wij hebben gekozen voor het traject in Canada, ondanks dat dit hoge kosten met zich mee brengt. Er zijn belangrijkere, mooiere dingen dan geld en dat is (het delen van) geluk en liefde.

Wij hebben een crowdfund opgestart om dit deels te kunnen bekostigen. Wij krijgen regelmatig vragen vanuit onze omgeving over het hoe en wat. Dat is een van de redenen waarom we onze facebookpagina zijn gestart. Ook willen we de inmiddels gaande discussie over meerouderschap/roze ouderschap steunen en verder aanwakkeren en willen we mensen met dezelfde wens voorzien van handvatten in hun eigen zoektocht.

Groetjes,

Bas en Sijmen

 

Je kunt Bas en Sijmen ook volgen via facebook.

Sharing is caring!