Tsja daar zit je dan aan… Over het huis scheert een ooievaar, ik hoor de buren grappen.. Weten zij niet hoe pijnlijk die grapjes kunnen zijn bij het zien van een ooievaar voor iemand zoals “mij”. Humm, denk ik, die komt hier zeker alleen maar even op het dak schijten en vertrekt weer.

Al langere tijd geloof ik niet meer. Niet in Sinterklaas, de Kerstman of de Paashaas. Nee de ooievaar en de tanden fee kan ik ook al zo weinig mee. Ik ben normaal dol op dat soort fabels en broodjes aap verhalen. Duik ik weg op vrijdag de dertiende en vermijd ik ladders en gooi ik zout over mijn schouders als ik weer eens wat gemorst heb in de keuken. Bijgeloof heet dat he… wat doet dat met je?

Iedereen heeft wel iets waar hij/zij zich aan vast klampt in lastige of moeilijke tijden. Ik duik terug in mijn jeugd en denk aan alle verhalen die mijn Indische oma vertelde. Zij zei altijd, als je goed doet je goed ontmoet en beweeg je binnen de kaders van dit universum en je vind de kadootjes op je weg. Nu wil ik graag dat ene kadootje? Een goed gezond ei en zaadje en een mooie embryo, die groeit tot een mooi mensje aan wie ik al die verhalen kan vertellen die mijn oma en moeder aan mij vertelde. Stiekem zijn dit toch meerdere kadootjes he 😉 Ik zoek en blijf zoeken, ik ontmoet en doe goed. Tenminste dat denk ik.

Ik jens me iedere ochtend en avond vol met hormonen en probeer de cynische gedachten af te buigen. Ow ja de ooievaar hadden we het over.. Nu zoveel jaren later en ietsje pietsje wijzer betrap ik mezelf er op dat ik nog zo graag wil geloven in dingen als bloemkoolkinderen en ooievaars. Maar je geloof wordt duidelijk op de proef gesteld. Tenminste die van mij wel. Ik keer me naar alle “geloven” en heb zelfs, geheel eenzijdige (denk ik) gesprekken met de Heer, met Buddha of wie dan ook in me opkomt. Ik vraag om een teken, ook al is ie nog zo klein. Ik vind hem wel ..denk ik dan? Maar misschien is de lijn verstoord hebben ze even geen wifi of praat ik gewoon verkeerd.

De twijfel, doe ik het goed zoals oma altijd vertelde, wanneer komt mijn kado? Vragen waar voor mij geen antwoord op te vinden is. Behalve dat ik iedere keer weer hoop en stiekem heel stiekem toch een beetje geloof. Ja geloof in alles, in mijzelf en zelfs de broodjes aap. En heel misschien.. straks zelfs weer in de ooievaar en de tanden fee 😉

Liefs,

Syl

Sharing is caring!