Zo ziet mijn exemplaar van het boek dat je op de afbeelding ziet er niet meer uit. De mijne heeft jaren in mijn tas gezworven. Niet voor mijzelf want ik ken de inhoud wel, maar voor anderen in mijn leven die het nodig hadden. Zelfs mijn huisarts, de Arboarts en vele anderen hebben het gelezen. De Arboarts keek mij met een rode kleur op de wangen aan en zei; “Ik had geen idee”. Ik was natuurlijk niet verbaasd want dat wist ik wel en ik blij want ik hoefde niets meer uit te leggen. Zat niet voor niets bij haar in de stoel, niet waar?! Dus eerlijk is eerlijk, ik zeg wel “niet voor mijzelf” maar natuurlijk was het wel voor mijzelf, want ik was het gewoon beu om uit te leggen wat er door me heen ging. Ik was het moe uit te leggen dat bepaalde opmerkingen door merg en been gingen en waarom dat zo was.

‘Open Zenuw’ heet dit boek en de titel is perfect want vruchtbaarheidsproblemen zijn net een open zenuw. Je hoeft maar weinig te doen om het te raken. Denise Hilhorst heeft het geschreven, ze is journalist en op haar website vind je ook nog een e-boek over dit onderwerp. Open zenuw is geen ingewikkeld lang of zwaar boek, luchtig geschreven en hier en daar zelfs grappig omdat het zo herkenbaar is. Ik kan het iedereen aanraden aan te schaffen. Als wensouder bespaar je jezelf een hoop energie door het gewoon uit te lenen. Aan iedereen. Ik mag één exemplaar weggeven, dus wie het eerst komt, het eerst maalt. Stuur mij een email en je vindt hem binnen enkele dagen op je deurmat.

Maar, en dit is wel belangrijk… Denise schrijft niet alleen boeken, in 2012 richtte ze Uitgerekend Jij op: een magazine over vruchtbaarheidsproblemen. Het magazine werd in 2013, 2014 en 2015 één maal per jaar gratis verspreid in een oplage van 10.000 stuks door honderd Nederlandse ziekenhuizen. Vanaf oktober 2015 – na het uitkomen van het derde nummer – is het verder gegaan als online magazine. Ik denk dat ik één van de eerste lezers was. Ik vind het jammer dat er geen papieren versie meer is, wat het eigenlijk wel moet zijn (vind ik); een blad met een frisse uitstraling, om lekker in te bladeren, bereikbaar voor iedereen op plekken waar het moet liggen. Sluit ik graag af met “Taboes doorbreek je alleen door erover te communiceren”.

Liefs,
Melany

Sharing is caring!