Het waren spannende dagen na de pick up! Hoeveel eicellen waren er goed bevrucht? Hoeveel deelden er goed verder? Hoeveel waren goed genoeg om de PGD-test te doorstaan en vooral, hoeveel kwamen er gezond uit de test en waren dan ook nog van voldoende kwaliteit om in te vriezen? Pfff, zoveel vragen en zoveel onwetendheid … Onze hoop lag volledig in de handen van de embryologen van Jette en we konden alleen maar wensen dat het geluk eindelijk eens aan onze kant zou staan. De pick up was een eerste goede stap, maar er moesten nog zoveel stappen volgen …

De eerste twee dagen vielen nog mee, maar elke dag dichter bij het resultaat werd ik nerveuzer. Gingen er gezonde embryo’s overblijven? Na de vorige behandelingen wist ik dat het alle richtingen kon uitgaan. Het was eigenlijk een geluk dat ik een dag eerder werd gebeld dan dat er gezegd was, anders had ik tegen de muren opgelopen.
Het telefoontje kwam onverwacht, maar was wel het leukste dat ik tijdens al onze behandelingen al had gekregen. Er waren 6(!) gezonde embryo’s uit de test gekomen, waarvan er reeds 4 van zo’n goede kwaliteit waren dat ze al direct waren ingevroren. De 2 laatste werden nog even opgevolgd.
Het was een resultaat waarvan we alleen maar konden dromen!

Vandaag heb ik nog eens naar Jette gebeld, ik was veel te nieuwsgierig naar wat er met de laatste 2 gebeurt was en ik moest het weten. De mevrouw aan de telefoon kon me geen beter nieuws geven. De laatste 2 waren ook nog goed van kwaliteit en ook nog ingevroren! 6 gezonde embryo’s en allemaal ingevroren. Wauw! Dit hadden we nooit kunnen denken toen we aan deze behandeling begonnen.
6 kansen op een zwangerschap … We hebben in totaal nog niet zoveel embryo’s gehad van alle vorige behandelingen samen!
Op naar de volgende stap!

Lees hier verder

Sharing is caring!