Lieve Lezers,

Mijn naam is Leah en ik doe een oproep omdat wij een vurige kinderwens hebben. Tot op heden is het ons niet gelukt om deze wens te vervullen omdat wij geen geschikte eiceldonatrice kunnen vinden.
10 jr geleden heb ik eindelijk de ware gevonden, mijn lieve man. En we zijn nog steeds even verliefd als 10 jr geleden, maar ook heeft hij iets in mij naar boven gebracht waar ik eerder nooit aan dacht of voor openstond.

6 jaar geleden kwamen onverwachts een hevig gevoel naar boven wat mijn totale emoties en gevoelens op z’n kop deed zetten, ik voelde een kinderwens prikkelen. Mijn man en ik gingen er 100% voor om zwanger te worden, ik stopte met anticonceptie. Na een tijdje merkten wij dat we nog steeds niet zwanger werden en na een bezoek aan de  huisarts werden we doorverwezen naar ‘t UMCG te Groningen waar meerdere onderzoeken werden verricht.

Mijn eicellen sprongen niet en uiteindelijk na 1 jaar werden we doorgestuurd naar Martiniziekenhuis waar we een Ovulatie Inductie traject kregen, dmv spuiten van hormonen, tabletten enz. Het sloeg allemaal niet aan, het mocht niet baten en werden daar uitbehandeld verklaard. Opnieuw werden wij terug naar het UMCG Groningen doorverwezen. Bij onze eerste oproep afspraak daar kregen we na een inwendige echo het nieuws dat er geen enkele eicelvoorraad meer te zien was, het was helemaal leeg en op. Mijn wereld stortte in. De gynaecoloog opperde alternatieven, andere mogelijkheden om alsnog een kans te kunnen krijgen onze kinderwens te vervullen.
Ze zei; “De mogelijkheden die er zijn, zijn adoptie, draagmoederschap en via een eiceldonor.”

Ondanks de zware klap van het nieuws dat ik zelf geen kinderen meer kon krijgen, ik hevig verdrietig en boos was, was één van de mogelijkheden die de arts opnoemde wel iets waar ik voor openstond, namelijk eiceldonatie.
En waarom trok mijn gevoel gelijk naar eiceldonatie? Omdat het voor mij persoonlijk het meest dichtbij komt van wat ik wil; de hele belevenis van zwanger zijn, het zelf dragen, dat het in mij groeit, dat ik het uiteindelijk ook zelf op de wereld mag brengen, en alle mooie, goeie en belangrijke dingen mag meegeven in de opvoeding van het kind. Deze punten zijn het belangrijkst voor mij en daarom hebben wij de keuze voor een traject met een eiceldonor gemaakt.

Natuurlijk is het DNA van de eiceldonor, maar ik ben allang blij als ik na bijna 7 jaar eindelijk een kans zou mogen krijgen om zwanger te kunnen worden met behulp van een eiceldonor waardoor ik ook de bijzondere mooie weg van een zwangerschap tot moederschap mag meemaken. Wij hebben niet echt uiterlijke kenmerken als eis voor een eiceldonor, het gaat ons meer om de karaktereigenschappen en dat deze donatrice ons zou willen helpen omdat zij het andere vrouwen ook gunt.

Wij hebben tot nu toe alleen nog maar teleurstellingen gehad met donors waardoor er veel tijd onnodig verloren is gegaan (5jr), en nu zit de tijd ons ook niet niet mee want ik ben 41 jaar. Wij mogen nog 2 complete ivf-trajecten doen in combinatie met eiceldonatie in het UMCG te Groningen tot februari 2018. Daarna wordt het voor ons helaas niet meer vergoed. Alle ivf behandelingen, incl de behandelingen van de eventuele eiceldonatrice worden uitgevoerd in het UMCG te Groningen. Wij zouden zo extra intens gelukkig zijn als er een lieve vrouw onze dit leest en ons zou willen helpen om onze kinderwens te helpen realiseren. Waar vinden wij een deze engel?

Wil je ons helpen? Stuur mij een e-mail.

Lieve groeten van Leah

Sharing is caring!