Naast mij zitten 3 lotgenoten, we zijn in bespreking als één van ons een misselijkmakend bericht binnen krijgt. We zijn van slag, er vallen tranen want hiervoor zijn naar onze mening de vruchtbaarheidsbehandelingen niet bedoeld.

De meeste van ons zijn beheerders van verschilende facebookgroepen en berichten die gepost worden moeten goedgekeurd worden door een beheerder. Dit bericht is goedgekeurd op een pagina.  Echter ontaardt dit in zoveel weerstand en onrust dat de post verwijderd is. Toch willen we er gehoor aan geven en besluiten we het verhaal te doen via Kinderwensbloggers omdat we wel een signaal willen afgeven. Met name aan artsen omdat zij deze situatie hadden kunnen voorkomen. We verdraaien de feiten ietwat zodat niet duidelijk is om wie het gaat, maar ook niet om welk ziekenhuis of arts. In principe is dat ook niet belangrijk omdat er wel vaker over grenzen heen wordt gegaan, niet alleen in dit geval.

Middels IUI is dit echtpaar zwanger geworden van een meerling. Er groeiden 4 follikels en nu is zij 12 weken zwanger van een meerling (3 of meer). Het echtpaar heeft besloten dat dit er te veel zijn en vinden een tweeling genoeg. Een (of meer) van de kindjes zijn inmiddels overleden door een injectie van kalium die ze van de artsen kregen waarmee de hart(jes) tot stilstand zijn gekomen. De reden waarom is dat ze het mentaal niet aan kunnen om een meerling te krijgen.

Wij zijn verbijsterd. Waarom een inseminatie bij zoveel follikels? Waarom überhaupt een behandeling bij iemand die zo weinig stabiel is? Wij zijn geen van allen tegen abortus, maar in dit geval noemen we het moord, want dit was een gewenste zwangerschap maar de kind(jes)waren overbodig. Op deze manier (be)handelen mag niet wat ons betreft. Het gaat niet om een te veel aan plantenstekjes maar mensjes, echte levende mensjes, die nergens om gevraagd hebben?

Een verdrietige groet namens een aantal fb-beheerders,

Melany

PS

Dit waargebeurde verhaal speelde zich af in Nederland.

 

Sharing is caring!