Er zijn allerlei Facebookgroepen te vinden die gaan over zwanger worden; vruchtbaarheid(sproblemen), bammers, draagmoeders en nu is er ook een groep voor vrouwen (en mannen) bij wie het dus niet gaat lukken om een kindje te krijgen.

Deze nieuwe groep is voor vrouwen die verder willen met hun leven. Voor vrouwen die besloten hebben te stoppen met actief bezig zijn met de kinderwens. Voor vrouwen die uitbehandeld zijn. Voor iedereen, ook mannen, homostellen maakt niet uit. We kunnen allemaal steun gebruiken. Als je graag ouder wilt worden, maar het gaat niet lukken om wat voor reden dan ook dan is het fijn als je met gelijkgestemden daarover kunt praten.

De groep heet Peace, want behalve steun zoeken we allemaal een manier om te berusten in ons lot of de keuzes de we maken.

De beheerder van de groep is zo iemand. Samen met haar man besloot zij samen verder te gaan. Ze is iemand met een kinderwens, die niet verwezenlijkt zal worden en die nu verder wil met haar leven. Een vrouw die na een lang en heftig rouwproces het licht weer ziet. Gekropen uit een diep dal naar een blijer bestaan. Een warme vrouw die al die andere vrouwen (en mannen) tot steun wil zijn, omdat ze dat graag wilt en kan; “She has been there”. Je mag er alles zeggen wat je dwars zit, maar ook de mooie dingen mag je delen.

Ze zegt en ik citeer; “Laten we samen de wereld ietsje mooier maken. En elkaar tot steun zijn. Welkom alvast ?”

Liefs, Melany

Sharing is caring!