Positief blijven twee woordjes die je in combinatie kracht kunnen geven maar je ook soms even verafschuwen. Dan heb je er eventjes geen zin meer in omdat je al zo lang geprobeerd hebt om positief te zijn… De ene dag weliswaar wat minder gemeend dan de andere en soms wat sarcastisch maar over het algemeen was je positief. En ja wat heeft het voor zin om negatief te zijn daar bereik je helemaal niets mee. Je verandert de situatie niet. Positief zijn doet dat ook niet altijd heb je inmiddels ervaren maar het is wel wat beter voor je gesteldheid.

Nou soms dan denk ik echt fuck fuck fuck alles!!! Is er ergens een luiertaart waar ik mij helemaal in kan laten opgaan? Is er een geboortebord dat gesloopt moet worden? Is mijn schoonmoeder in de buurt en mag ik haar legaal een klap voor dr smoel verkopen?? En ook al is het niet legaal; ik heb net een VOG verklaring binnen dus een taakstraf heb ik daar ook nog wel voor over. Ach prima hoor, zo lang ik maar niet met van die moeder-collegaatjes te maken heb die ook voor de reclassering moeten werken. En waar liggen mijn fietssleutels? Want ik moet naar de supermarkt om 4 repen chocolade en n chocoladetaart te kopen. Laat ik positief zijn want het is de tijd van het jaar dat de goedheiligman er is, dus er liggen schappen vol met chocoladeletters. En laat ik er daar ook nog 4 van willen kopen!! De F de U de C en de K!!!! In gedachten proef ik de chocolade. De heerlijke romige smaak van mijn favoriete merk. Het liefst sop ik chocolade in de warme thee.. De thee drink ik niet op maar de chocolade wordt er heerlijk zacht van. Het smelt eerder op je tong en zo ben ik weer heel positief bezig. Weer iets positiefs want mocht je je g-spot niet gevonden hebben nou mensen geloof me die zit verstopt op je tong en daar kom je achter als je chocolade eet. Tja en de seks is ook al zo kansloos, zelfs daar kan ik negatief van worden. Er zijn namelijk mensen die gewoon zwanger worden van seks!! Zo makkelijk kan het gaan gewoon hup je doos laten vol spuiten en pats zwanger. Er zijn zelfs mensen die de pil slikken en daar doorheen zo makkelijk zwanger worden!! Een aantal van deze mensen zeikt niet eens voor Moeders Voor Moeders. Veel te lastig om te pissen in zo een blauwe fles allemaal zo omslachtig en oh wat een gedoe. Sommige van die verwekkers zien het verdriet niet bij mensen die niet zwanger worden. Die praten zo makkelijk gewoon er niet mee bezig zijn!! Nee dat hebben zij waarschijnlijk ook niet gedaan, zelfs dat niet!!

Wat je niet kent mis je niet!

Anders neem je toch een hond.

Kinderen kosten kei veel geld.

kinderen maken je niet gelukkig,

Wil je de mijne even lenen?

Weet je hoe pijnlijk een bevalling is?

Weet je hoe mijn buik er uit zag na de bevalling?

Weet je hoe mijn vagina er uit zag na de bevalling?

Weet je hoe druk ik ben!?

Mijn tieten zijn uit gelebberd.

De mijne heeft flessenvoeding gehad je denkt toch niet dat ik ook nog is mijn borsten laat verminken!

 

En als zulke types zwanger zijn dan vertellen ze met gemak even het “leuke” nieuws alsof het aankondigen van je zwangerschap maar door iedereen leuk gevonden moet worden. Niet nadenkend dat het voor iemand ook wel eens confronterend kan zijn.

Mijn gedachten gaan terug naar afgelopen juni.  We zaten met mijn schoonmoeder op ons favoriete terras van een heerlijk restaurantje hier in het nostalgisch stadje waar we wonen.  Drie weken daarvoor hadden wij onze miskraam gehad. Een vroege miskraam we hebben maar zo kort mogen genieten van onze tweeling. Schoonmoeders was bezig met een hele conversatie. Een neef van manlief die ik nooit gezien heb ook al zijn Jan-Willem en ik al 10 jaar samen. Een neef die Jan Willem amper kent gaat samen wonen. En dan komen er van zelf kinderen bracht mijn schoonmoeder ter sprake……   – En terwijl zij ratelt denk ik terug aan ons tweede streepje op de test. Ik heb twee keer de innesteling gevoeld ik weet het zeker het waren er twee. Heel kort mochten we gelukkig zijn mogen we ervaren hoe het was om een mooie toekomst tegemoet te gaan…. Ach mn schoonmoeder 3 kinderen, de eerste gebaard toen ze amper zelf hersteld was van de luieruitslag. Zij heeft, weet ik zeker, nooit dat intense geluk mogen ervaren als wij in die hele korte tijd. Toch sneu al bijna 46 jaar moeder, zelf 3 kinderen en 5 kleinkinderen. Kijk ‘ns wat onze wenskinderen wel teweeg hebben gebracht in die korte tijd, ik heb daardoor wel dit inzicht gekregen, de dankbaarheid voor een lijf dat zwanger kan raken en intense geluk dat ik dat heb mogen ervaren.

Ik ben een trotse moeder en we gaan er alles aan doen om een kindje hier groot te mogen brengen. Tjakka met liefde neem ik afscheid van de gedachten om die chocoladeletters te halen.  Ik pak een appeltje, droog mijn tranen en neem een duphaston die mijn cyclus afbreekt. Volgende maand hopelijk wel een inseminatie.

Kom op follikels! Weet kleintje, hoe welkom je bent!!

 

Sylvia

 

 

Sharing is caring!