Al een poos ben ik mij aan het verdiepen in deze therapie en ik heb er wel eens een artikel over geplaatst. Niet veel mensen kennen het, een paar lotgenoten reageerden. Het artikel dat ik plaatste was afkomstig uit een voor mij betrouwbare bron, het werd via de vrouwenkliniek Boxmeer van Barbara Havenith verspreid. Net als ik vragen de meeste mensen zich af of het geen abracadabra is. Wel nu dat gaan we zien!

Ik ga namelijk meedoen aan een speciaal ontwikkeld programma van “Ik Verander Wel” van Bianca L’abée. Bianca is therapeut, specialisatie Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) en hypnose, hiervoor heeft ze o.a. een opleiding gevolgd aan de beste instituut van Nederland. Haar verhaal lees je hier.

Waarom ga ik bij haar in therapie? Nou, ze heeft eigenlijk 3 programma’s bedacht waarmee je gigantisch kan afvallen en ik wil weer mijn oude maat terug. Eén van de factoren waarom bij mij zwanger worden een probleem was, is toch ook overgewicht geweest en daar kamp ik nu weer mee. En tuurlijk val ik af met alle andere diëten die ik geprobeerd heb maar soms gebeurt er iets in mijn leven en dan val ik terug in oude patronen. Herkenbaar? Vast wel. Ik wil dus niet alleen afvallen, ik wil niet mee in situaties van stress de kast in duiken en me vol snaaien met foute voeding (koekjes in plaats van komkommer ?. En mocht ik dan toch een keer een terugval hebben, dat ik de dag erna het nieuwe pad gewoon weer terug vind.

Ondanks dat ik vorige week een prachtig bericht ontving van één van de beheerders van één van mijn facebookgroepen, die op 46jarige leeftijd dus ‘gewoon’ zwanger is geworden, zal zwanger worden gezien mijn leeftijd niet zo snel gebeuren en dat is ook niet de reden dat ik dit doe. De reden is mijn eigen overgewicht en de mensen om mij heen die ik daarmee zie strugglen, vooral vrouwen met een kinderwens. Ik hoop dat het een groot succes wordt en dat ik dit met jullie mag meedelen. 12 juli is mijn eerste sessie en ik ga jullie op de hoogte houden. Wat gaat er gebeuren? Ik krijg een virtuele maagband en ik word ‘geherprogrammeerd’. Hoe dat in zijn werking gaat, weet ik nog niet, maar spannend vind ik het wel. Zal ik aan het eind van de zomer me durven vertonen in een bikini?

Iedere keer als ik iets ontdek, boek of therapie neem ik contact op met de maker om uit te leggen wie ik ben en wat ik doe, in de hoop dat zij mijn missie en visie begrijpen. Dit is heel belangrijk voor mij. Bianca begrijpt dat ik verschil wil maken en niet uit ben op een gratis therapietje. Het mooie is dat Bianca ook zo in het leven staat en besloten heeft Kinderwensbloggers te steunen. Om af te vallen mag ik van mijzelf geen alcohol, maar nu mag ik nog wel proosten op een geweldige samenwerking en de hoop op een succesvol persoonlijk resultaat waar anderen ook baat bij zullen hebben.

Liefs,
Mel

 

Meer info over Bianca L’abée vind je op deze site. http://ikveranderwel.nl/

 

Sharing is caring!