Je ziet het inmiddels vaker aangeboden: bewegingslessen om de vruchtbaarheid te bevorderen. Zoals Mensendieck groepjes, yogaklasjes en ook cursussen Qigong voor vruchtbaarheid. De bewegingslessen geven het gevoel zelf iets te kunnen doen. Het reduceert stress, laat de Chi of energie flow stromen en brengt je meer in balans.

Wat is Qigong?

Qigong (spreek uit: Chi Kung) is een bewegingsvorm uit China. Door middel van langzame, sierlijke bewegingen op het ritme van de ademhaling worden lichaam en geest in balans gebracht. Het is daardoor wel vergelijkbaar met Tai Chi. Qigong gaat uit van Traditionele Chinese geneeskunde. De energiebanen oftewel meridianen worden gestrekt en gesterkt. Dit heeft effect op organen en de hormoonbalans.

Qigong voor vruchtbaarheid

Qigong voor vruchtbaarheid is goed voor stress reductie, voor je hormoonbalans, miskraampreventie, het opladen van je energie – met name de Nier energie is belangrijk voor vruchtbaarheid – en tot rust brengen met meditatie en visualisatie. De oefeningen zijn heel rustig en mindful en zijn geschikt om dagelijks zelf te doen.

Informatie over de cursus van Mirjam van Huis:

De lessen duren 1 uur en worden gegeven in blokken van 8x. Start eerstvolgende cursus: zaterdag 6 oktober 2018. Tijd: Zaterdagochtenden van 9.45-10-45. Kosten €120. Locatie: Rokin Amsterdam. Maximaal aantal deelnemers: 6 personen.

 

Meer info over de Cursussen Qigong voor vruchtbaarheid:

http://www.smoothrelief.com/cursus-qigong-vruchtbaarheid

Andere Qigong cursussen:

http://www.smoothrelief.com/shaolin-qigong

Artikel Mirjam over acupunctuur en vruchtbaarheid op Kinderwensbloggers:

Artikel Mirjam: ‘Acupunctuur en vruchtbaarheid’

Pagina acupuncturist Mirjam van Huis – Acupunctuur voor vruchtbaarheid:

http://www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl/acupunctuur-zwanger-worden-amsterdam/

 

Dit artikel is geschreven door Mirjam van Huis.

Acupuncturist Mirjam van Huis

 

Mirjam van Huis (1969) is gediplomeerd acupuncturist en gespecialiseerd in vruchtbaarheidsbehandelingen. Ook is zij Chinese voedingsleer deskundige en geeft zij voedingsadviezen vanuit de Chinese geneeskunde. Zij is sinds 2001 gevestigd in Amsterdam en heeft een praktijk op het Rokin. Daarnaast houdt zij op zondagmiddag en avond praktijk in Castricum. Behalve acupuncturist is zij al meer dan 10 jaar Qigong docent.

 

Mirjam van Huis / Smooth Relief – Acupuncturist Amsterdam en Castricum

info@smoothrelief.com / 06-15630276

 

Qigong vruchtbaarheid Amsterdam

Sharing is caring!