Het universitair medisch centrum Radboud in Nijmegen is onlangs gestart met een onderzoek naar NK-cellen en zwangerschapsproblematiek.

NK-cellen zijn belangrijk tijdens de zwangerschap omdat de NK-cellen mee de placenta gaan helpen vormen. In deze studie willen ze kijken hoe NK-cellen uit het endometrium (baarmoederslijmvlies) eruit ziet bij vrouwen met herhaalde miskramen en vrouwen die geen zwangerschapsproblemen hebben gekend. De hypothese is dat er verschillen gaan zijn tussen deze twee groepen die zouden kunnen verklaren (en voorspellen) waarom een zwangerschap soms mis gaat.

Graag wil het RadboudUMC in contact komen met vrouwen die te maken hebben met herhaalde miskramen. Er is een grote groep vrouwen nodig voor deze studie, uit een grote groep kan je namelijk sterkere conclusies trekken. De meeste studies hadden maar heel kleine groepen deelnemers of de groep deelnemers was te heterogeen (de criteria voor deelname niet strikt genoeg), wat de conclusies niet heel sterk maakt. Dat maakt ook dat ze in Nederland terughoudend zijn voor het testen van NK cellen en voor het behandelen.

Hopelijk schept dit onderzoek meer duidelijkheid, maar daar zijn dus wel meer deelnemers voor nodig.
Heb jij meerdere miskramen gekregen neem contact op via email met Dorien Feyaerts, via facebook-pagina kan ook.

Door deel te nemen aan dit onderzoeken help je niet alleen jezelf!

Alvast bedankt voor jullie medewerking,
Melany

Sharing is caring!