Na al die jaren blijft het toch de meest irritante opmerking. Wil je mij op de kast krijgen dan moet je echt tegen me zeggen dat ik er niet zo mee bezig moet zijn. Dan gebeurt het vanzelf, komt er vaak nog achteraan ook. Nou toevallig weet ik dat dit niet het geval is.

In mijn optiek is onvruchtbaarheid een soort van ziekte want je lijf doet het niet. Als je suikerziekte hebt moet je spuiten, en als je vruchtbaarheidsbehandelingen doet moet je ook spuiten. Toch worden vruchtbaarheidsproblemen niet als ziekte gezien.
Waarom eigenlijk niet???
Het verziekt je leven, je  komt in een soort van pauze te staan; soms jaren lang. Het kost sommige hun relatie of baan. Dat zijn toch heftige gevolgen.
Ik ben door het gebruik van de voorgeschreven medicatie bovendien tonnetje rond geworden en allerlei andere lichamelijke klachten gekregen, niet alleen van de medicatie maar ook van de stress die behandelingen en de teleurstellingen met zich mee brengen.

Dat ik niet gezond genoeg was dat wist ik niet en ik werd ook alleen maar zieker. Direct na de eerste ivf kreeg ik ‘zwangerschapsmasker’. Dat was echt heel tof, geen zwangerschap maar wel zwangerschapskwalen. Die kwaal verdween pas 10 jaar daarna. 10 jaar lang zag ik in de spiegel iets wat bij zwangere vrouwen hoorde maar zwanger was ik niet.

Nee, er niet mee bezig zijn, dat gaat echt niet.

Melany

Sharing is caring!