Er zijn een hoop mensen die IVF-behandelingen met vooral wat oudere vrouwen associëren omdat vrouwen in Nederland tegenwoordig pas op latere leeftijd een kinderwens krijgen. Maar dat is zeker niet altijd waar.

RTL Nieuws wil hier aandacht besteden en zoekt jonge stellen (tot 30) die te maken hebben met onvruchtbaarheid en daardoor tegen vooroordelen aanlopen. Bijvoorbeeld mensen in hun omgeving die zeggen; “Ach, je bent nog zo jong, dat komt vanzelf wel”. Of misschien soms zelfs artsen die een stel vanwege hun leeftijd eerst naar huis sturen met de mededeling; “Kom over een jaar maar terug”. Je voelt je dan misschien niet serieus genomen in je kinderwens.

Wil jij meewerken aan een portret van een jong stel die te maken heeft met ongewenste kinderloosheid om onverklaarbare redenen en daar open over durven te praten? Het kan heel bemoedigend zijn voor stellen hier kennis van te nemen wanneer ze te maken hebben met dezelfde problematiek en tegelijkertijd is het heel belangrijk om meer bewustwording te creëren rondom dit thema.

Neem contact op met

Eline van het RTL Nieuws, via rtlnieuws@rtl.nl of 035-6718685

Sharing is caring!