Na de vorige update is het een tijd stil geweest en niet zonder reden. Aangezien ik niet uit pure emotie de verkeerde dingen wilde zeggen leek het mij maar beter om te zwijgen. (Jaja ik leer het wel )

Vol goede moed gingen wij naar het ziekenhuis op 24 augustus om ons spuit- en medicatie schema in ontvangst te nemen. Op de afspraken kaart stond dat we s’ morgens werden verwacht en dan alles te horen kregen om in september te kunnen starten. Na ontvangst van alle papieren die we nog moesten ondertekenen, contracten, inschrijving in donorregister voor onze donor en nog iets, werd het tijd voor de schema’s.

Aangezien donor en ik beiden al aan de pil waren konden we die stap dus schrappen en direct over gaan tot actie dachten we…… Helaas kregen wij te horen dat de handtekening van de ethische commissie nog niet binnen was en dat we nog niet mochten beginnen. De gynaecoloog was nog op vakantie maar het kon zijn dat die bij hem in het postvakje lag dus als alles zou gaan zoals zou moeten gaan zouden we die week er na bericht krijgen per telefoon en dan alles in werking konden stellen. De medicatie kregen we al wel vast mee dus daar hoefden we niet verder achter aan.

Een week ging voorbij en al wat er kwam geen bericht. Ik heb toen zelf het ziekenhuis maar gebeld en kreeg de belofte dat ik die week teruggebeld zou worden. Een volgende week ging voorbij dus ben ik zelf maar weer in de telefoon geklommen en heb er weer een telefoontje aan gewaagd.  Ondertussen waren we al bijna 4 maand verder na ons eindgesprek en was de ethische commissie slechts nog een formaliteit. De verpleegkundige kwam aan de telefoon en door haar bericht viel ik zo ongeveer van de bank van ontsteltenis….. Onze gynaecoloog was op de een of andere manier vergeten de brief door te sturen naar de ethische commissie en al die tijd heeft dat dus stil gelegen. De gynaecoloog heeft het alsnog met spoed verstuurd de week er voor en de verwachting was dat we de week er op een go kregen. Het lot was ons gunstig gezind en op zaterdag middag kregen we bericht dat de gynaecoloog de dag er voor bericht had ontvangen en we dus een start datum konden gaan bespreken.

18 september kon ik de pil aan de kant gooien en 3 dagen later de donor. Op de dag dat mijn cyclus zou beginnen kon ik starten met de oestradiol en op de dag dat de donor aan de beurt was kon ze een afspraak maken voor een echo op menstruatie dag 3 en dan zouden we dan te horen krijgen wanneer zij kon gaan starten en dan zouden we een dag of 16 onderweg zijn tot aan de punctie.

Aangezien er nooit iets gaat zoals moet bij ons bleef de cyclus van de donor weg en afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver na 1.5 week. Maandag netjes gebeld voor een afspraak voor een echo op cyclus dag 3 dus vanmorgen gingen we vol goede moed op pad. Ik had de eer om te beginnen en omdat ik al zolang aan de hormonen zat verliep alles volgens planning en was mijn baarmoeder al 3-wandig en 9mmdik en dat was vanaf nu nog een kwestie van dikker worden in de aankomende weken want hoe dikker hoe beter en hoe groter de kans op een plakker.

Ik werd op pad gestuurd voor het ophalen van extra hormonen en in de tussentijd was het de beurt van de donor. Slecht nieuws……….. Ondanks alle medicatie, maanden van pilgebruik, heeft ze het toch gepresteerd om een joekeloekus van een follikel te produceren en dat is nu net iets wat we niet kunnen gebruiken. Lab-formulieren mee en op naar het prikgebeuren voor de bloedwaarden. Uiteraard was het daar weer knetter druk zodat we na een uur wachten eindelijk in de auto konden stappen richting huis om tussen 14.00 uur en 16.00 uur bericht te krijgen hoe het er voor stond. En ja hoor, mevrouw zit midden in een eisprong, hoe krijg je het voor elkaar?! :O Volgens de verpleegkundige die haar belde kon ik gewoon doorgaan met alles, maar het hele gebeuren zat mij niet helemaal lekker dus toch maar een belletje er aan gewaagd en ja hoor mijn gevoel was juist. Per direct stoppen met alles en we kunnen weer van vooraf aan gaan beginnen.

Donor en ik moeten nu beide wachten op onze cyclus en dan starten met de pil. dan moeten we minimaal 21 dagen aan de pil zitten voor ik kan gaan starten met mijn hormonen zodat donor 3 dagen later kan gaan stoppen met de pil. Om de volgende behandeling toch door te laten gaan word nu niet gewacht op een cyclus na haar laatste pil maar word er bij voorbaat op stop dag 3 al een echo gemaakt om te zien hoe het er voor staat en of we kunnen gaan beginnen.

Will be continued………

Kim

Sharing is caring!