5 pogingen IUI met donorzaad zijn mislukt. Steeds werd ik weer ongesteld. Na de laatste poging brak ik echt!
Ik had namelijk een dag of 5 na de IUI D poging een bloeding en een torsie, dat is een gedraaide eierstok. Pijn dat dat doet! Ik gilde van de pijn en mijn wanhopige lieve vriend, niet wetend wat te doen, belde maar met spoed de huisarts op. Ik lag op bed en kon alleen maar mijn pijn ervaren, het leek wel alsof ik niets anders meer kon waarnemen dan alleen de intense heftige pijn. Huilen deed zelfs pijn maar ik kon niet anders. Ik hoopte dat ik weg zou vallen even verlost van de pijn die te hels werd. Al snel arriveerde mijn huisarts en zij belde de ambulance. Een hele toestand is dat geweest. Ik kreeg morfine wat helemaal niet werkte. Nadat ik heel mijn stadje aan de Maas bij elkaar hat gegild vertrok ik met de ambulance naar het Radboud..

Daar kwamen ze na verschillende echo’s met het nieuws dat ik diezelfde dag een kijkoperatie kreeg en dat als mijn eierstok nog gedraaid zou worden, de chirurg hem terug zou gaan draaien. Ik leefde in een roes en was zo bang! Straks raakte ik deels mijn vruchtbaarheid kwijt!! Alsof dat al niet genoeg was moest ik nog meer lijden.
Ik werd opgenomen op de verlosafdeling. JAAAA!! De verlosafdeling!!! Overal buiken en pasgeboren babytjes die ik hoorde huilen. Lichamelijk was ik op maar ook geestelijk hoe kan ik dit aan om straks niet op de PAAZ-afdeling opgenomen te worden?

Uiteindelijk was mijn eierstok weer terug gaan draaien en kon ik de dag na de operatie weer naar huis. Mijn overbuurvrouw in het ziekenhuis zou die dag gaan bevallen, wat was ik blij dat ik weg mocht! Een hoop pijn medicatie nam ik maar niet in, stel je voor dat het raak zou zijn?!?!? Voor niets helemaal voor niets want 10 dagen later werd ik weer ongesteld.

We namen even rust ik kon even niet meer en we gingen redelijk snel op vakantie. Sinds wij in de MMM zitten en dat is sinds 2013, heb ik al verschillende pauzes gehad maar dit keer nam ik echt pauze. Echt pauze van de kinderwens.. Even lekker genieten van een wijntje, of 2, 3 kon ook. We genoten van onze vakantie in Oostenrijk en Kroatië. En toen kwam poging 6!!!

Afgelopen donderdagochtend hebben we weer een IUI D gehad, poging 6 alweer!! Aan de ene kant mag ik niet klagen, de meeste worden pas na een half jaar zwanger en ik ben gelukkig vruchtbaar. Maar het duurt nu weer allemaal zo lang. Eerst ICSI omdat manlief een TESE moest ondergaan. Na 3 pogingen overgestapt op donorzaad ivm een ziekte in zijn familie.. Alles bij elkaar zijn al weer inmiddels dik 3 jaren en heel wat tranen en wachten, wachten, wachten..

De dag voor dat de IUI plaats vond ben ik gaan zoeken naar een andere donor. Wij hebben nu een donor van de kliniek Nij Geertgen zelf, van hun eigen sperma bank. Als wij IVF gaan doen willen we sowieso een andere donor, misschien lukt het dan wel? Ik was eigenlijk een beetje aan het rond kijken en nadat ik ergens reageerde kreeg ik een reactie terug van een bekende man voor ons.. Dik een jaar geleden hadden wij een donor gevonden via internet. Het klikte enorm goed in de telefonische gesprekken en in het mailverkeer. Ook qua uiterlijk klopte het helemaal. We waren dol enthousiast alleen hij liet ineens niets meer van zich horen. Dat was de reden om aan te kloppen bij Nij geertgen voor een donor, we wilde geen gestress enz. Later bleek dat zijn mobiel kapot was maar hij wilde ons wel weer heel graag helpen.

Een lotgenootje waar ik contact mee heb kent hem persoonlijk en zo doende durfde wij het aan om ZI te gaan doen. Hij zou de volgende cyclus mee werken, wij helemaal blij!! Maar hij had wel de mogenlijkheid om die avond even langs te komen!! Dit voelde zo goed aan!! Wij wilden natuurlijk wel het bewijs dat hij geen ziektes had etc ect.
Diezelfde avond nam hij ook een heel boekwerk mee van zijn uitslagen en ook van de Isala kliniek en Nij Geertgen waar hij bij gedoneerd had voor bekende van hem. Dus na de IUI op donderdag in de ochtend een ZI (zelf inseminatie) in de avond. Dit voelt zo ontzettend goed nu gewoon echt onze kansen gepakt deze cyclus! Maar oh wat is dat gek zeg ZI na zn lang medisch traject.

Het begon in de apotheek hier in het stadje. Vol goeie moed ging ik naar binnen. Een mevrouw stond achter de balie en ik vroeg om een spuit zodat ik sperma vaanavond kan insemineren ivm de kinderwens. “Een ogenblikje”, zei de apothekers assistente. Niet er bij nagedacht dat het een aparte vraag was. Inmiddels vind ik het maar raar dat hele volksstammen verwekt kunnen worden door simpel seks met elkaar te hebben, dat is pas gek haha.
Ineens kwam haar collega naar de balie toe. “Kom maar mee mevrouw naar het kamertje, dat praat een stuik makkelijker”. Ik mee naar het kamertje, z’n kamertje waar ik nog nooit geweest was. De apothekersassistente gaf aan dat zij dit nog nooit hadden mee gemaakt en dat zij niet wist welke spuit geschikt zou zijn. Ik mocht mijn spuit zelf uitkiezen. Uhhh tja wat moet je kiezen dan? Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen met behulp van een lotgenootje, zo fijn om lotgenootjes te hebben!!inseminatiespuit

Maar goed hij zou dus komen onze 2de donor. Wat was dat eng zeg!! Wij hadden hem nog nooit ontmoet en zou de klik er niet zijn dan ging de inseminatie niet door. Wij wilden er een goed gevoel over hebben. Ik moest het snakken naar zaad echt even uitschakelen want we moesten hem eerst echt goed beoordelen. Het voelde meteen zo goed aan. Het gesprek liep soepel hij had allerlei papieren mee genomen alles klopte en alles voelde gewoon goed.
Van tevoren had een van de lotgenootjes al aangegeven dat hij graag een laptopje gebruikte om een filmpje te kunnen kijken en inderdaad hij vroeg of hij even gebruik kon maken van de laptop. Best gek iemand die dan letterlijk een etage boven ons zich even ging afrukken. Ik moest ook wel een beetje lachen van alle zenuwen maar durfde niet al te veel geluid te maken, straks lukte het hem niet en dan?

Manlief en ik keken elkaar een beetje aan ook niet echt wetend wat we moesten zeggen tegen elkaar. Ondertussen kreeg ik een appje binnen van het lotgenootje die even melden dat het wel even kon gaan duren. Ook dat nog haha.
Opeens hoorde we gerommel van boven en hoorde wij stappen op de trap. Ik dacht; “Oh nee hè, hij krijg het niet voor elkaar!” Gelukkig kwam hij met goed nieuws de woonkamer binnen, hij had het spuitje zelfs gevuld en opgerold in de handdoek, wat een held!!

We hebben snel afscheid van elkaar genomen want tja ik wilde zo snel mogelijk het zaad in mij. Ik gaf hem een dikke knuffel en mijn partner gaf hem een hand. Boven aangekomen legde ik een kussen extra neer voor onder mijn billen, ik kleede mij uit ging in de juiste positie liggen en werkte de spuit bij mezelf naar binnen. Dat ging nog niet zo gemakkelijk, ik was kurk droog. Tevens is zn spuitje niet echt heel fijn voor je vagina, het doet echt een beetje pijn. Inmiddels had mijn lotgenootje mij aangeraden om klaar te komen en dan het spuitje leeg te spuiten dus tja ik maar proberen om er wat van te maken natuurlijk. Langzaam werd ik gelukkig nat zodoende kon het spuitje er in en deed het ook geen pijn. Ik had eigenlijk meer de behoefte om te lachen om heel de situatie dan om klaar te komen maar tja het moest toch gebeuren. Wat heb ik een respect voor al die mannen die zich maar “even” moeten behelpen om een potje te vullen! Dat is echt niet gemakkelijk althans, ik kan dat niet hoor zo maar even klaar komen. Maar gelukkig is het mij gelukt en ben ik ook niet vergeten om tegelijkertijd dat spuitje leeg te spuiten. Dus ik kwam klaar en ik was niet te lomp om het spuitje te vergeten wauw wat ben ik trots op mezelf!! En toen gewoon lekker kunnen gaan slapen in mijn eigen bed. En voorts geen gynaecologe die recht in mn doos zit te kijken met z’n zwevende hanglamp boven zijn hoofd waar natuurlijk uiteraard ook al geen sfeerlicht uit komt.

Na al die 9 pogingen, 3 ICSI’s en 6 IUI’s was dit zo raar!! Bijna leek het net als normaal ik ben zelfs klaar gekomen dus er kwam seks aan te pas. Voor velen zo gewoon maar voor ons zo bijzonder. Ook dat er mensen zijn die willen doneren, die daar echt bewust over na denken en die echt serieus zijn, zo dankbaar voor!!
Op 1 dag 2 kwakkies van 2 verschillende mannen.. Oh wat voelt dit goed!!! Ik benut voor mijn gevoel nu zo onze kansen. En lukt het niet dan gaan we op deze manier de volgende poging in!! Ben nu zo veel positiever!!!!

Liefs,
Sylvia

 

Sylvia is 30, samenwonend, 3 x TESE-ICIS, KID. (ivm spierziekte),  6 x IUI, 2 x zwanger geweest, medewerker gedetineerde zorg, houd van lezen, hondjes, kat, de zon, shoppen en mijn vriendinnen.

Sharing is caring!