Het voelt heerlijk om er even niet zo bezig te zijn met het “traject baby”. Dit weekend hadden mijn vriend en ik het over de zomervakantie en weekendje weg, die we gaan doen en begint er weer meer ruimte te komen voor andere dingen. We gaan volgend jaar trouwen en ik ga eind deze maand mijn trouwjurk passen, onze bruidstaart proeven, we hebben een vervolggesprek voor de trouwlocatie en we gaan dit jaar langzaam aan eens kijken voor de trouwringen:-)De lente en zomer komt langzaam in zicht (toch?) Heerlijk weer genieten van de warmte en de zon en weer wat vitamine D opdoen. Wat doet dat een mens toch goed! Je leeft dan weer meer buiten. BBQ met vrienden, terrasjes pakken, heerlijk chillen op ons dakterras… Ik kan niet wachten:-)

Ondanks de pauze, blijft de dag voor je ongesteld moet worden en de dag zelf toch lastig. Want je hoort wel eens verhalen van mensen die dan toch uiteindelijk zwanger zijn geworden, na zo veel jaren en wie weet zijn wij het dit keer wel. We vechten al zo lang en ik vind dat we het nu wel eens verdienen! En dan tijdens deze gedachte voel ik een kramp in mijn buik en merk ik dat ik me (een moment) boos voel op mezelf. Dat ik weer die stomme hoop heb gehad en dat terwijl ik toch vaak tegen mezelf heb gezegd dat het waarschijnlijk niet lukt, ter zelfbescherming. Toch heb je (ongemerkt) elke keer weer die kleine hoop. Morgen zijn mijn vriend en ik 8 jaar samen. Hoe geweldig zou het zijn als ik hem, dat ene mooiste cadeau zou kunnen geven van een klein wondertje in mijn buik?

Meestal word ik in de nacht ongesteld. Ik word dan wakker met buikpijn en dan is het er weer……. Dat druppeltje bloed, waardoor je weet dat je helaas weer niet zwanger bent! Maar tot nu toe heb ik nog geen bloedverlies! Maar ik weet dat het de hele dag nog kan. Ik ben pas vanaf morgen een dag over tijd. Ach het zal wel niet, maar ik voel nu helemaal geen menstruatie buikpijn meer?!

Je probeert er niet te veel aan te denken en zoek daarom afleiding. Ik heb vandaag afgesproken met 2 vriendinnen (toevallig allebei zwanger) om even bij te kletsen en naar de film te gaan. De tijd gaat sneller als het gezellig is met je vriendinnen en toch kijk je elke keer als je naar de wc gaat stiekem of je nog geen bloedverlies hebt, want stel je nou voor dat, het dan toch dit keer lukt. Stel je voor dat, dit keer het wonder bij jou gebeurd en je eindelijk zwanger bent van een klein wondertje in JOU buik ..Stel je voor dat…

 

Lees hier meer blogs van Mabel

Sharing is caring!