Stress.. Iets wat we allemaal wel kennen, maar niet altijd wat aan doen…

Deze week gaat het programma van Be Mama over stress. Een niet onbelangrijk onderwerp. En nu ik al 3,5 maand burn out thuis zit een onderwerp waar ik denk ik veel aan heb :). In de cursusomgeving vind je deze week een e-book, meditatieaudio en 7 anti-stressoefeningen. Wanneer ik het e-book doorlas was er één ding wat mij het meest is bijgebleven stressen over stress heeft geen zin en zorgt alleen voor meer stress. Als je er over nadenkt best logisch, maar als je in zo’n stressmoment zit is dat nog best lastig. Ik denk al gauw: Oh shit, stress, help, ik moet zo min mogelijk stress hebben, maar nu heb ik stress, help, niet goed! Dat is dus stressen over stress. In het e-book staat namelijk dat stress helemaal niet erg is. In principe wordt een stressmoment altijd afgesloten door een rustmoment en is stress dus van korte duur. Deze stress is helemaal niet erg. Een deadline op je werk waar je even een tandje harder voor moet lopen is helemaal niet erg, maar als deze momenten zich niet meer afwisselen met rustmomenten heb je een probleem. Een probleem wat ik al twee keer van dichtbij heb meegemaakt ;).

Nu ik zo thuis zit, merk ik voor het eerst pas wat stress is. Best gek, want juist door te veel stress zit ik nu thuis. Voor mij zit het zo: In de afgelopen jaren ben ik op de automatische piloot doorgekacheld en heb ik op geen enkel moment naar de signalen van mijn lijf geluisterd. Er waren ten slotte altijd wel belangrijkere zaken waar ik mij druk over kon maken. Nu ik de rust heb gevonden, merk ik pas wat stress met je lijf doet. Mijn hartslag gaat omhoog, mijn gedachten schieten als een idioot door mijn hoofd, klamme handjes en bijna een gevoel van paniek. Voor het eerst heb ik dat vorige week bij mijzelf herkend. Inzicht! Dus de tip ‘ga niet stressen over stress’ heb ik meteen ter harte genomen en daardoor ging het stressmoment veel rustiger voorbij en ben ik er niet in blijven hangen (nou ja voor 2 dagen dan in plaats van een week :)).

Al een heel verhaal, maar ik wil graag jullie ook weer mee terug nemen naar de eerste weken van dit programma. In de eerste weken ging het over het kennen van je cyclus en fertiliteitsmassage. Inmiddels is mijn eerste cyclus tijdens dit programma volledig geweest. Ik heb de gehele cyclus getemperatuurd, wanneer seks bijgehouden en fertiliteitsmassage gedaan tussen menstruatie en ovulatie. Op het plaatje bovenaan dit bericht zien jullie mijn temperatuurcurve en kalender. Aan mijn temperatuur is niet zo heel duidelijk te zien wanneer mijn eisprong is. Maar zodra mijn temperatuur door de rode lijn heen is, is hij in ieder geval geweest :). Fijn om achter te komen, de tijd tussen eisprong en menstruatie is in principe lang genoeg om het eitje de kans te geven zich te nestelen. De fertiliteitsmassage heeft mij ook iets heel positiefs gebracht. In het document wat je leest voorafgaand aan het toepassen van fertiliteitsmassage kwam ik er achter dat mijn baarmoeder naar achter is gekanteld. Symptomen: helse pijn tijdens menstruatie en bruid bloedverlies aan begin en eind waardoor je wel twee weken ongesteld kunt zijn. Deze ongesteldheid heb ik helemaal geen helse pijnen gehad. Zo fijn! Natuurlijk wel ongemak, maar geen pijn dat ik niet meer kan praten en als een vaatdoek op de bank hang en Felix denkt dat ik dood ga. Ook het bruin bloedverlies was nu slechts 2 dagen vooraf en helemaal niet aan het einde van mijn menstruatie. Het lijkt erop dat het bij mij dus helpt om door middel van fertiliteitsmassage de stand van mijn baarmoeder te manipuleren. Ik ben nu dus weer vrolijk begonnen met fertiliteitsmassage en vanaf vandaag ga ik ook beginnen met de Castor Oil pakking uit de week over Lifestyle. Daarover volgende week meer :).

Liefs,

Maaike

Sharing is caring!