Moederkesdag in het Antwerpse.

Vroeger altijd feest, maar tegenwoordig hoeft het voor mij niet meer zo. Het doet mij alleen maar herinneren aan wat had kunnen zijn, maar niet is. Kleine cadeautjes die je overal krijgt omdat het ‘moederdag’ is, het drukt me telkens weer met mijn neus op de feiten. Ik neem ze aan en lach eens vriendelijk, maar van binnen doet het pijn. Ook al zegt iedereen dat ik wel mama ben, het is niet hetzelfde. Ik kan alleen maar hopen dat er een dag komt dat ik er ook gewoon van kan genieten en we dit allemaal achter ons kunnen laten.

We hadden met mijn ouders, zus en schoonbroer afgesproken om te gaan ontbijten, nog eens gezellig samen zijn en genieten van de dag. Ik had er zin in. Het zonnetje scheen, het ontbijt was lekker en het gezelschap leuk. Op een bepaald moment haalt mijn zus een klein doosje boven en zet het bij mijn ouders op tafel. Ik dacht nog: ooh leuk, nog een cadeautje! Ik had helemaal niet door wat er zou volgen, het kwam zo onverwacht.

In het doosje zat een echo en een tutje … Mijn kleine zusje is zwanger! Ik wist even niet goed hoe ik moest reageren. Ik had altijd gehoopt dat het ons eerder zou lukken en ik wist dat zij er hetzelfde over dachten. Waarschijnlijk hadden zij het er even moeilijk mee als wij. Het deed pijn, maar tegelijkertijd was ik zo blij voor hen! Ik nam me voor om niet te wenen, maar toen ik de tranen in mijn moeders ogen zag en mijn zus het ook niet meer droog hield werden bij mij de sluizen ook open gezet. Zaten we daar met ons drietjes te snotteren in het restaurant.

Het was een rare voormiddag vol emoties, maar stilaan wen ik aan het idee dat ik tante word en ik wil alles volgen! Als het dan niet bij ons lukt, kan ik er maar beter van mee genieten bij mijn zus. Tante Leen … klinkt goed!

28 augustus 2015 Ondertussen tikt de klok verder en is het alweer 2 jaar geleden dat Sibe* geboren werd. Ik weet nog dat we toen vrij snel beslisten dat we verder wilden. Gelukkig wist ik toen niet hoe het allemaal zou verder gaan en nog steeds gaat.

Lieve mama, Ik laat de zon voor je stralen, De vogeltjes zingen hun lied … Zachtjes voel je een briesje … Liefste mama … Ik vergeet je niet.

Ik stuur je een kusje, De wind brengt hem naar jou …

En als je een traantje moet laten, Dan kietel ik jou.

Je hart gevuld met liefde, Je armen zo leeg … M

aar in jouw hart en op mijn wolkje, Vlieg ik altijd met jou mee.

Jou glimlach doet mijn engelenhartje stralen … Zo zie ik jou het liefst.

Dus liefste mama … glimlach vandaag voor mij …

Want ik blijf voor altijd jou kleine hartendief!

Wolkenkusje van mij … *** Sibe *** 28-08-2013

www.opzoeknaardatbollebuikje.blogspot.com

Sharing is caring!