Sinds vier jaar zijn mijn man en ik samen. Inmiddels gelukkig getrouwd. Mijn man heeft een schat van een dochter, bijna 10 jaar oud. Een heerlijke meid.

Toen wij bijna een jaar bij elkaar waren hadden we beide al een sterke kinderwens. Dus hup…. alle anticonceptie de deur uit en gaan met die banaan wink-emoticon. Na helaas een jaar nog steeds geen resultaat. Na bezoeken aan de huisarts en de gynaecoloog kwamen we er al gauw achter dat mijn man verminderd vruchtbaar is. Onze kinderwens totaal niet uitgesloten, maar via de natuurlijk weg zou het waarschijnlijk niet gaan lukken…. zucht…. waarom wij? En hij heeft al een dochter? Genoeg stof om over na te denken.

Al gauw waren we het er over eens dat we hier samen voor zouden gaan en dus richting de medische malle molen.
Na 2 IUI behandelingen nog geen resultaat; het rare was dat er alleen maar naar mij werd gekeken en dat mijn man eigenlijk helemaal niet verder werd onderzocht. Wij wisten namelijk dat hij vroeger al eens geopereerd was aan zijn teelbal omdat deze in zijn lieskanaal zat. Toen hij tien was is zijn teelbal wederom in zijn lieskanaal beland. Op het moment dat ik hem leerde kennen was dat probleem nog niet verholpen.

Toen wij na de 2de IUI-behandeling met onze gynaecoloog een gesprek hadden hebben we dus ook gevraagd of mijn man ook nagekeken kon worden en ja hoor; hij stuurde ons door naar de uroloog. Inmiddels is mijn man geopereerd, maar helaas heeft de operatie natuurlijk geen enkele effect gehad op de zaadkwaliteit wat de uroloog al had aangegeven hoor; de teelbal heeft te lang in het lieskanaal gezeten.

Inmiddels hebben we 4 ICSI behandelingen (dat alles uit de eerste behandeling; 15 eitjes, 8 goed bevrucht, nu nog 4 cryo’s) achter de rug met nog steeds negatief resultaat, soms om moedeloos van te worden.
Na onze laatste ICSI behandeling zijn wij begonnen met het boek Innesteling. Hier hebben we veel aanpassingen in ons voedingspatroon gedaan, inmiddels is dat een way-of-life geworden en we voelen ons er beide goed onder.

Via de social media lazen we ergens dat een stel begonnen was met Qualisperm in combinatie met Linusit. Wij denken dan maar: baat het niet dan schaadt het ook niet. Ook is mijn man inmiddels onder behandeling bij een acupuncturist. Voor ons gevoel hebben wij er dan alles aan gedaan om onze lichamen zo optimaal mogelijk te krijgen voor weer een volgende reeks behandelingen.

Wij gaan er voor! Hoe moeilijk soms ook; als er geen diepe dalen zijn, zijn er ook geen hoge bergen…. wij gaan voor die hoge berg!

 

Geschreven door Famke, 33 jaar, getrouwd met de allerliefste man (37 jaar), cadeaumoeder van een heerlijke cadeaudochter van bijna 10 jaar, medisch secretaresse, 3 jaar kinderwens, 2 jaar in de MMM, ICSI (ivm verminderde zaadkwaliteit, ondanks dit heeft mijn man toch een prachtige dochter).

Sharing is caring!