Na 1 jaar en 6 maand op natuurlijke wijze proberen zwanger te worden zonder resultaat, zijn we naar de gynaecoloog gegaan.

Het verlangen naar een kindje was er nog steeds. Na een paar onderzoeken gedaan te hebben, kwam het resultaat dat hij trager zwemmertjes had. Hierdoor zijn we verder moeten gaan naar een fertiliteitskliniek. Daar vertelden ze ons dat we nog een TESE moesten ondergaan. Een TESE (ingreep dag opname, testiculaire sperma-extractie) als de FNA-ingreep (bij obstructieve azoöspermie) niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd, of je wil zaadcellen inbanken, dan is TESE aangewezen.

Eén enkel stukje, afgenomen onder lokale verdoving, volstaat doorgaans om voldoende zaadcelen op te leveren voor zowel de ICSI-bevruchting als om in te banken. Bij niet-obstructieve azoöspermie is TESE de enig mogelijke optie, en dan best onder algemene verdoving, omdat vaak meerdere stukjes zaadbalweefsel moeten afgenomen worden, én soms aan beide zijden. In dat geval gebeurt de ingreep onder microscopische vergroting.

Alles was goed gegaan hebben tien buisje kunnen vullen met goede zwemmertjes. Hierna zijn we op controle geweest. Na een intake mochten we starten met ICSI. Dolgelukkig dat wij waren, we kwamen een stukje dichter bij onze kinderwens. Er moest nog een onderzoek gebeuren. Hierbij gingen ze met een camera in mijn baarmoeder kijken. Hier deden ze de ontdekking dat ik verklevingen in mijn baarmoederwand had. Dit hebben ze operatief verwijderd. Het was nodig om de kans op een zwangerschap te vergroten. Dit was gelukt, waardoor ik moest wachten tot ik mijn menstruatie had. Toen ik deze had moest ik bellen voor een echo en werd de medicatie opgestart. Spannend afwachten nu!

Wij zijn ondertussen twee jaar verder.en nog steeds geen kindje.

http://onzegrotewens.simplesite.com/

 

Sharing is caring!