Al een poos lees ik mee op Kinderwensbloggers en ik heb besloten mijn verhaal te doen. Wanneer je wel op de natuurlijke wijze zwanger raakt maar miskramen krijgt, sta je er alleen voor. Zit je in de MMM zoals dat hier genoemd wordt dan krijg je tenminste nog onderzoeken omdat je vruchtbaarheidsbehandelingen doet. Eigenlijk is het een eenzame weg die mensen in mijn situatie bewandelen want je hoort nergens bij.

Diagnose “Pech”
Gynaecologen noemen het gewoon pech en dan mag je naar huis, het opnieuw proberen. Terwijl ik zo graag onderzocht wil worden. Ben ik soms niet gezond? Is er iets mis met mijn lichaam? Ligt het soms aan de embryo’s want steeds stoppen hun hartjes bij 8-9 weken. Hoe vaak moet ik dit nog meemaken voor er iets gedaan wordt? Begrijpt men dan niet hoe zwaar het is om een kind te dragen en steeds weer afscheid te moeten nemen?

Lotgenoten
Omdat miskraam 3 nu heeft plaatsgevonden zocht ik op facebook aansluiting bij een groep vrouwen in mijn situatie, misschien kan ik met mijn verdriet terecht bij gelijkgestemden. Ik vond een groep met vrouwen die miskramen hebben gehad, maar ook daar voel ik mij niet echt thuis. Ik ben niet het type dat lang in rouw blijft. Het is geen verwijt en prima als anderen dat nodig hebben, maar ik kan dat niet en wil dat ook niet. Ik wil mijn blik op de toekomst richten. Ik zoek oplossingen, dat houdt mij overeind. Het er de hele tijd over hebben word ik heel depri van. De andere groepen praten alleen over het effect en gevolgen van de behandelingen, ook daar heb ik niets te zoeken. Dat speelt helemaal niet bij ons, nog niet in elk geval.

Wat zijn nu mijn opties?
Ik ga een nieuwe afspraak maken met de gynaecoloog, ik ga aandringen op meer onderzoek. Ik heb me ingelezen over acupunctuur en fertiliteitsmassage en ik heb me aangemeld bij een groep vrouwen op Facebook die tips geven over het verbeteren van de vruchtbaarheid. Wellicht weten zij waar ik wel onderzoeken kan laten doen en welke dat dan zijn. Gelukkig toch nog iets gevonden op Facebook, anders was ik echt aan de goden overgeleverd.

Ik weet niet of ik ooit nog eens blog maar ik wilde laten weten dat er ook nog vrouwen zijn die heel het traject niet (mogen) ingaan omdat ze wel zwanger raken, maar niet blijven.

 

Liefs,
Crista
28, getrouwd, kinderwens sinds 2013, 3 miskramen in 1 jaar tijd.

Sharing is caring!