Vlak voor de 6e mislukte poging waarbij ik ons kind verloor op 25 december bij bijna 16 weken door een gbs-b bacterie kreeg ik een schilderij speciaal gemaakt voor ons, van iemand die net als wij niet onder woorden wist te brengen hoe bitter en zuur Moedertje Natuur ons gezind was geweest de afgelopen 10 jaar (en later nog wreder uit de hoek zou komen).

Ik leerde haar kennen in de sportschool. Ze heeft zware reuma en trainde 3 x per week 1,5 tot 2 uur op de sportschool. Ze trainde haar spieren opdat die de kracht hadden te doen wat haar botten niet meer konden. Ik heb bewondering voor haar kracht. En ik trainde om in topconditie te komen voor een icsi-behandeling. Ze heeft een donkere huid, heel lang donker haar en blauwe ogen. Is van middelbare leeftijd en heeft zelf 4 kinderen groot gebracht en intussen 1 kleinkind. Brigit is haar naam.

Een familielid van Brigit was ook verminderd vruchtbaar en kreeg een tweeling uit ivf. Ze kende ons verdriet. Op de achterkant heb ik de brief geplakt die bij het schilderij zat. Er staat “Speciaal voor jou en je vriend ben ik aan de slag gegaan met rood. Drie urnen die symbool staan voor: Geloof, hoop en liefde. Put er steun uit in deze spannende periode in jullie leven”. Een vriendschap werd geboren en ons kind stierf. Geluk en ongeluk zo dicht bij elkaar.

Toen ik opnieuw zwanger raakte huilde heel de familie en Brigit huilde mee.

Ik hoop dat alle vrouwen en mannen met vruchtbaarheidsproblemen minstens 1 Brigit op hun pad tegen komen, want wat hebben wij hen nodig.

Lieve Brigit, dankjewel. Je schilderij is waardevol voor ons en hij hangt midden in de woonkamer. Iedere keer als we er naar kijken, verwarmd het ons.  Precies zoals jij het bedoelt hebt.

MB

Sharing is caring!