Mijn naam is Ilkana Goja, ik ben moeder en therapeut en zelf heb ik op het gebied van de kinderwens en vruchtbaarheid het nodige mee moeten maken om tot bepaalde inzichten te komen. Deze ervaringen en inzichten maakte dat ik mij ging verdiepen in de manieren waarop wij omgaan met dit vaak onzichtbare verdriet. Ik heelde erdoor en liet mij scholen zodat ik ook anderen verder kon helpen. Vandaag deel ik dan ook graag mijn visie op basis van ervaringen van mijzelf en uit mijn praktijk.

Wanneer een echtpaar al een geruime tijd een kinderwens heeft en het lukt niet op de normale manier zwanger te worden, volgen er vaak vele ziekenhuisbezoeken. Om te kijken wat een mogelijke oorzaak kan zijn en wat een eventuele oplossing zou kunnen zijn voor de te volgen behandelingen, ook wanneer er geen aanwijsbare reden is waarom een echtpaar niet zwanger kan worden. Na 3 IVF-behandelingen gaat 50% van de stellen met een baby naar huis. De andere 50% niet. Ik spreek beide groepen. Een belangrijk onderdeel dat in een ziekenhuis vaak niet aan de orde komt behandel ik in mijn praktijk wel. Enige uitleg hierover is op zijn plaats. 

Een mogelijke reden waarom het ondanks alle pogingen toch niet wil lukken om zwanger te worden is dat er onzichtbare blokkades zijn die ervoor zorgen dat het maar niet wil lukken. Dergelijke blokkades kunnen onder andere een miskraam in het verleden zijn, of een eerdere zeer moeilijke bevalling. Of misschien ook wel angst voor het onbekende van het aanstaande ouderschap. Dergelijke ervaringen en gedachten kunnen innerlijke belemmeringen opwerpen en zorgen voor saboteurs van een aanstaande zwangerschap.

Fertile Body Method=FBM

Voor stellen die zich in een dergelijke situaties bevinden, bied ik Hypnotherapie & Vruchtbaarheid (Fertile Body Method=FBM) aan. Deze methode benadert vruchtbaarheid met een holistische blik en gaat er vanuit dat lichaam, gevoel (emoties) en mentale ervaringen een rol spelen in het proces van zwanger worden. FBM kan de vruchtbaarheid positief beïnvloeden door stress te verminderen, ervoor te zorgen dat jullie goed in balans zijn, dit kan o.a. bereikt worden door visualisaties. Omdat FBM zich richt op positieve beinvloeding van vruchtbaarheid kan deze methode ook worden toegepast tijdens het IVF of andere specialistische hulp traject als extra ondersteuning.

Samen onderzoeken we of en zo ja welke saboteurs er mogelijk aanwezig zijn die een mooie zwangerschap in de weg staan. Focus van deze methode is het creëren van de lichamelijke en emotionele balans, het verminderen van stress en het erkennen en loslaten van innerlijke saboteurs en belemmerende overtuigingen.

Als er sprake is van belemmerende overtuigingen zoals angst voor het ouderschap dan kunnen we door hypnose, trance-inductie en/of andere cognitieve methodes deze overtuigingen veranderen zodat ze verdwijnen of in ieder geval zo sterk verminderen zodat ze geen belemmering meer vormen.

Daarnaast leer je tijdens de sessies om jullie zelf te ontspannen, en je lichamelijke vermogens te optimaliseren. Daarnaast besteed ik aandacht aan de lifestyle wat betreft dieet, roken, alcohol en bewegen. Dit alles om ervoor te zorgen dat jullie allebei in optimale conditie zijn om op een natuurlijke manier zwanger te worden. En als jullie dan in goede conditie zijn, help ik jullie ook om dit te blijven zolang als nodig is. Op deze manier ondersteun ik jullie op het pad naar de vruchtbaarheid en de zwangerschapsreis.

Voor vragen, advies of het direct maken van een afspraak ben ik telefonisch bereikbaar op ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook.

 

Ilkana Goja Yusifova-van den Berg

 

Praktijk voor Hypnotherapie, EMDR & Integraltherapie
Tel: 06-44169888
E: info@empoweru-therapie.nl
www.empoweru-therapie.nl

 

 

Sharing is caring!