Eén van de bloggers van Kinderwensbloggers stuurde mij vanmiddag het nieuwsbericht over het drama bij het UMC Utrecht en de 26 vrouwen die mogelijk met zaad van de verkeerde man bevrucht werden. Intussen is bekend dat er 9 kindjes zijn geboren, het moet een nachtmerrie zijn voor deze paren om na zoveel strijd ineens je te moeten afvragen of je man wel de biologische vader is van jullie kind. Vele vragen rijzen. Wie is deze biovader? Gaat het maar om 1 meneer? Wie zijn betrokken? Wat is de medische toestand van deze meneer (slecht zaad???)Zijn de pogingen dan wel geldig? Hoe zit het met de cryo’s? Wat zijn de juridische gevolgen als je man niet de biovader is? Welke rechten hebben beide mannen?

Later op de avond werd ik gebeld door RTL Nieuws, of ik het nieuwsbericht over het UMC Utrecht langs heb zien komen, dat is natuurlijk zo. Er heerst best paniek, de telefoon staat roodgloeiend bij het UMC. Alies Lindeboom van de RTL-redactie heeft de persvoorlichter en de gynaecoloog van het UMC gesproken maar hoort ook graag van lotgenoten wat hun ervaringen zijn met dit ziekenhuis en wat hun reactie is op deze gebeurtenis. Alies benadrukt dat er uiterst discreet wordt omgegaan met jullie persoonlijke gegevens. Haar oproep hieronder.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Beste Kinderwensers,

Het UMC Utrecht bracht vandaag het bericht naar buiten dat zij een procedurefout hebben gemaakt bij icsi-behandelingen. Bij 26 paren is mogelijk de zaadcel van een verkeerde man gebruikt. Het RTL Nieuws komt graag in contact met vrouwen/paren die in de periode april 2015 t/m november 2016 een icsi-behandeling in het UMC Utrecht hebben ondergaan. Op dit moment moeten wij het doen met de kant van het verhaal van het ziekenhuis, maar we zouden ook graag horen hoe het voor stellen is die hun zo lang gekoesterde kinderwens via icsi in vervulling proberen te laten gaan. Ik wil graag voorop stellen dat wij NIETS publiceren zonder toestemming en dat we anonimiteit waarborgen waar dat gewenst is.

Contact: Alies Lindeboom, redactie RTL Nieuws.
Alies.lindeboom@rtl.nl
035-6718833 en 06-54962828

Sharing is caring!