Ter bevordering van de innesteling gebruikte ik 2 x daags 2 capsules Utrogestan in een natuurlijk cyclus. Ik ben daar mee begonnen vanaf de dag van vermoedelijke bevruchting.

Tijdens het gebruik merkte ik op dat mijn vagina wel leek uit te drogen, terwijl ik daar tijdens een ivf-behandeling helemaal geen last van had. Verder merkte ik tijdens de behandeling een overmaat aan slijm (goed), pijn in de schede (minder fijn). Maar nu dus niet, ik gebruikte ook andere medicatie maar nu alleen dit.

Toch ga ik minderen. Van 1 naar 2 x daags 1 capsules want ik voel me er zo beroerd bij. De mate waarin depressieve gevoelens nu toeslaan is abnormaal voor de toestand waarin ik werkelijk verkeer. Ik ben heel gelukkig met mijn prachtige gezin. Ook qua ambities heb ik niets te klagen. Familie, vrienden, het loopt allemaal op rolletjes.

Ja tuurlijk baal ik dat ik niet zwanger ben geworden, ik was ook iets meer teleurgesteld dan normaal. Dit omdat ik heb mogen testen op Vaderdag, net als bij ons eerste kind. Je hoopt dan toch op een positief resultaat omdat het eerder zo had mogen zijn. Maar goed, ik merk nu dus heel duidelijk dat de Utrogestan er voor zorgt dat ik me echt heel rot (rot is het nette woord voor klote) voel. Ik hoop dat deze bijwerkingen bij de volgende cyclus niet optreden of aanzienlijk minder zijn want dit heb ik er niet voor over.

Mijn wens voor een tweede kindje is groot, maar niet zo groot om van mezelf een depressieve mama en vrouw te maken!

Liefs,
Melany

Sharing is caring!