Deze blog begint bij het moment dat wij te horen kregen dat het zaad van mijn vriend niet goed was. Aangezien de opbrengt maar 200 duizend was en je minimaal 1 miljoen moet hebben voor een IUI behandeling, werd er als advies aangegeven dat wij ICSI moesten gaan doen. De kans was bijna onmogelijk dat ik op de natuurlijke manier zwanger zou worden. Onze eerste vraag aan de arts was of wij het zaad kwaliteit zelf konden verbeteren. Ze gaven aan dat dit niet kon. Toch wilde we dit beide gaan uitzoeken.

Ik heb veel gegoogled en zo informatie gevonden en we hebben een homeopaat en acupuncturist gevraagd om hulp. Daarnaast had ik het boek zwanger worden van Mariël Croon gelezen en ook hier verteld ze dat je onwijs veel kan doen met vitamines en hoe belangrijk het is dat je hier van genoeg binnen krijgt. Zo kwam ik er achter dat Zink en Selenium de zaad kwaliteit en bewegelijkheid verbeterd.

  • Vitamine D helpt ook om de bewegelijkheid te bevorderen.
  • Vitamine C en E verbeterd de zaadcel productie en motiliteit (zwemkracht),
  • Folaat maakt gezond sperma aan en maakt meer sperma aan,
  • Vitamine B12 verbeterd de snelheid van het zaad,
  • Antioxidanten verbeterd de kwaliteit van het zaad,
  • Omega 3,6,9 verbeterd de kwaliteit van het zaad,
  • L-Arginine verbeterd de aanmaak van de zaadcellen.

Na overleg met de homeopaat is mijn vriend het volgende gaan slikken. De Male multiple. Dit is een voedingssupplement speciaal voor mannen waar dus ook Zink, magnesium, Lycopeen, foliumzuur, Selenium in zit naast de “standaard’ vitamine. Er zit ook vitamine c in, maar hij slikte er naast nog vitamine c extra. Verder nam hij elke dag L-arginine. En hij nam elke dag Omega 3.

We roken en drinken beide niet. Hij dronk 2 kopjes kopjes koffie, maar vanaf dag 10 van mijn cyclus nam hij geen koffie meer tot na de behandeling. Bij onze laatste keer heeft hij op advies van onze acupuncturist (die ook veel doet met kruiden en vitamine) ons aangeraden, dat mijn vriend meer zink zou slikken en pycnogenol. De laatste keer was inderdaad ons record qua zaadcellen. Daarnaast eten we gezond en krijgen we acupunctuur behandelingen. We hebben een lange tijd Chinese kruiden gebruikt als ondersteuning en nu krijgen we druppels van onze acupuncturist.

Helaas is het bij ons (nog niet) gelukt om zwanger te worden, maar ik ben wel overtuigd dat je de zaad kwaliteit kan verbeteren. Zo zijn wij ons avontuur dus begonnen met 200 duizend zaadcellen en de laatste keer waren dit er 16 miljoen!!!

Ik hoop dat ik met dit verhaal andere mensen kan helpen, waarvan hun partner slecht zaad heeft, zodat dit ook bij hen de situatie kan verbeteren en (hopelijk) een bijdrage kan leveren om zwanger te worden. Ik wens iedereen heel veel geluk, sterkte, hoop, doorzettingsvermogen, kracht, liefde en een mooi wondertje toe.

Meer lezen van Mabel doe je hier.

Sharing is caring!