Mijn interesse voor zwangerschap en geboorte begon al voordat wij actief bezig waren met kinderen krijgen. Hoe meer ik er over te weten kwam, hoe groter mijn bewondering voor dit proces. Ik keek er naar uit om het zelf mee te maken.

Helaas liep de weg naar het ouderschap voor ons niet zo soepel als gewenst. De zwangerschap bleef uit en uiteindelijk bevonden wij ons in een fertiliteitstraject. De diagnose ‘onverklaard onvruchtbaar’ leidde voor mij een zoektocht in naar verklaringen en hulp. Terwijl de onderzoeken en behandelingen doorgingen, probeerde ik alternatieve geneeswijzen en voedingspatronen uit. Chinese kruiden, ayurvedische massages, glutenvrij, superfoods en vitamines… Noch de steeds geavanceerdere fertiliteitsbehandelingen, noch de alternatieve geneesmiddelen leidden tot een blijvende zwangerschap.

De artsen deden onverminderd hun best en ik had inmiddels van alles gedaan om mijn lichaam gezonder en vruchtbaarder te maken. Het was tijd om dieper te graven. De afgelopen jaren hadden veel impact op me gehad. Ik keek nu anders tegen het leven en gezondheid aan. Met behulp van coachingstrajecten heb ik mezelf beter leren kennen en vond ik mijn eigen kracht. Toen ik voor mijn gevoel mijn ware zelf had gevonden en manieren had geleerd om positiever in het leven te staan, werd ik zwanger. Ik zie onze zoon als de ultieme vrucht van mijn transformatieproces.

Deze lange weg naar moederschap heeft ook de wens doen ontstaan om andere mensen bij te staan in hun fertiliteitsreis. Ik vond zelf dat er tijdens het fertiliteitstraject te weinig aandacht werd geschonken aan de psychologische en spirituele aspecten van zwanger worden terwijl je als mens een existentiele periode meemaakt. Om deze wens te verwezenlijken heb ik een carrièreswitch gemaakt van wetenschappelijke onderzoeker naar counselor en coach.

Mijn opleiding en persoonlijke ervaring zet ik graag in voor vruchtbare levens. Als counselor en ervaringsdeskundige wil ik je ondersteunen vóór, tijdens of na je fertiliteitstraject. Ik wens dat niemand dit pad alleen hoeft te bewandelen. Mijn wens is dat mensen er juist sterker door worden. Ik ben ervan overtuigd dat wijzelf uiteindelijk de sleutel zijn tot een vruchtbaar leven, met of zonder kinderen.

Voor meer informatie, kijk gerust op mijn website en neem vrijblijvend contact met me op.

Liefs,
Semin

BirthWishV3 - dark

editorial

Sharing is caring!