Dinsdag was een volle dag bij Create IVF en Egg Helpers, zie de blog van 17 februari. Het was een drukke dag, maar het meest spannende voor ons was de onbeantwoorde vraag met betrekking tot de eiceldonor. Van onze top 3 waren twee vrouwen niet beschikbaar en degene die wel beschikbaar leek moest eerst door de arts nagetrokken worden. Deze vrouw heeft één keer eerder eicellen gedoneerd en na de IVF hadden de embryo’s een minimale kwaliteit. Elke keer als wij ergens liepen waar WIFI was maakte wij verbinding om te kijken of er al een mailtje was van de kliniek maar helaas geen mail.

Tijdens het eten weer wifi, maar helaas nog geen mail van Create IVF. De dag vorderde en rond 15.00 uur kwam dan eindelijk het verlossende mailtje van Create. Wij zijn gematcht met de donor, zij is per direct beschikbaar en geschikt voor ons traject! Na het bekijken van het dossier door Dr. Baratz blijkt dat de donor kwalitatief goede eitjes heeft dus niets mis mee! Het is een grote opluchting dat wij nu een donor hebben gevonden en door kunnen met ons traject.

Donderdagmiddag hebben wij een mail ontvangen van Egg Helpers met de bevestiging van onze match. In de mail ook het mailadres van de donor en hebben haar dan ook meteen gemaild hoe dankbaar wij zijn. In de avond hebben wij een mailtje terug gekregen en hebben wat heen en weer gemaild. Zaterdag gaan wij elkaar ontmoeten in London, de plaats in provincie Ontario waar zij woont. London ligt ongeveer 200 km bij Toronto vandaan, met een auto dus zo’n 2 uur rijden. Het is best wel gek, we gaan onze eiceldonor of beter gezegd de biologische moeder van ons kindje ontmoeten! Na al die jaren dat wij met dit traject bezig zijn, krijgt de donor een naam en een gezicht. Wij hebben beide geen idee hoe we deze ontmoeting aan moeten pakken, wat zeg je in deze situatie tegen iemand? Wat kan je wel en niet vragen? Hoe kan je je dankbaarheid uiten terwijl je iemand nog helemaal niet kent? Hoe zorg je ervoor dat er een ongedwongen en liefdevolle sfeer is en het geen zakelijke ontmoeting wordt terwijl je stijf staat van de zenuwen? Kortom een bijzondere situatie en praten heel de dag al over niets anders met elkaar. De auto is gereserveerd, hebben een bos bloemen gekocht en er staan een paar vragen op papier. Meer dan dat kunnen wij niet doen en zullen moeten afwachten hoe de ontmoeting verloopt. Een ding is zeker, wij zullen deze dag nooit meer vergeten. 20 februari, op Lody zijn verjaardag, maken wij kennis met de vrouw die ervoor zorgt dat wij onze kinderwens uit kunnen laten komen. Wordt vervolgd…

Lees hier verder

Sharing is caring!