In mijn vorige blog heb ik uitgelegd waarom ik graag mijn eicellen wil doneren en waarom ik het belangrijk vind dat er meer bekendheid komt rondom eiceldonatie. Vandaag is het tijd voor deel 2 van mijn blog, de startdatum van het traject komt namelijk steeds dichterbij…

Prikinstructie

Afgelopen maandag 7 december had ik een afspraak bij MCK Leiderdorp om bloed te laten prikken en om uitleg te krijgen over het toedienen van de medicatie; de prikinstructie.

Daar ging ik dan, om 09.00 uur in de ochtend in de auto, vergezeld door een zak worstenbroodjes voor ‘mijn’ lieve wensouders. Het is een behoorlijk eindje rijden, zo’n 1,5 uur. Gelukkig stond er geen file en verliep de heenreis vlot. Super fijn dat mijn schoonouders op de kinderen konden passen, want die waren alle drie thuis en doodmoe van het Sinterklaasweekend.

Door COVID is het protocol nu zo dat afspraken bij MCK Leiderdorp in principe alleen moeten plaatsvinden. Gelukkig mag Maarten bij de punctie wel aanwezig zijn. Dat vind ik toch wel een prettig idee. En daarnaast ook nodig, want ik mag niet zelf naar huis rijden na de punctie, in verband met de morfine.

Enfin, ik dwaal af…bloedprikken en de prikinstructie dus…

De vorige keer verliep het bloedprikken niet zo soepel en werd na 3 keer prikken in mijn arm uiteindelijk een vlindernaaldje in mijn hand geprikt, wat gelukkig wel lukte. Ik was daarom benieuwd hoe het bloedprikken nu zou verlopen, maar dat viel 100% mee. Het was in één keer raak, gewoon in mijn arm. En dat terwijl ik geen warme handen had en ook niet extra water had gedronken van te voren. Tip van de dag: dit schijnt te helpen bij het bloedprikken… dat wist ik niet. Maar de volgende keer zal ik daar zeker rekening mee houden.

De uitleg van het prikken zelf en de medicatie was heel duidelijk! Ik hoop wel dat ik alles kan onthouden. Als je die ingewikkelde namen voor ’t eerst hoort samen met alles wat er nog meer bij komt kijken, is het best veel informatie ineens.

Gelukkig had ik een hele lieve en geduldige verpleegkundige die alles heel duidelijk aan me heeft uitgelegd en voorgedaan. Ik mocht het voorbereiden en zetten van de spuitjes zelf ook nog even oefenen, fijn dat dat kon! Ik heb alvast een voorlopig medicatieschema meegekregen waarop de planning, dosering en naam van de medicatie staat weergegeven. Dit schema kan nog iets afwijken als we echt gaan starten, maar de basis staat wel ongeveer vast. Daarnaast heb ik informatieboekjes meegekregen over de hormonen die ik moet gaan spuiten. Genoeg te lezen voor de komende tijd.

De worstenbroodjes

Ik vertelde al over de worstenbroodjes die mij gezelschap mochten houden op 7 december. Dat was natuurlijk niet voor niets. Na de afspraak bij MCK, ben ik bij de wensouders thuis gaan lunchen. Ik werd verwend met een heerlijk kopje soep en lekkere broodjes. Ik kon natuurlijk niet met lege handen aankomen, dus had bij de bakker die ochtend heerlijke Brabantse worstenbroodjes gehaald. Die vielen gelukkig ook goed in de smaak. We hebben de verkregen informatie weer even samen doorgesproken zodat we allemaal weer op de hoogte zijn. Super fijn dat het contact zo soepel loopt.

Wanneer gaat het dan allemaal gebeuren?

Deze week krijg ik eerst nog de bloeduitslagen en dan wordt de planning definitief. Nu begint het toch wel spannend te worden…

Zoals het er nu uitziet, krijg ik op 23 december een echo en mag ik diezelfde avond beginnen met het toedienen van de hormonen. Hopelijk heb ik niet al teveel last van de bijwerkingen. Ik heb begrepen dat o.a. hoofdpijn en stemmingswisselingen erbij kunnen horen. Maar dat gaan we wel meemaken, daar ga ik me nu nog niet druk om maken.

Naar verwachting zal ik dan op 1 januari 2021 de punctie hebben. Dat betekent wel kerst en oud/nieuw zonder wijntje en champagne dit jaar, maar ik heb het ervoor over hoor! Ik wilde zelf heel graag de behandeling in de kerstvakantie. Dat is voor mij qua planning het meest handig in combinatie met mijn werk. Gelukkig zijn zowel de wensouders als MCK Leiderdorp erg flexibel en was dit geen probleem.

En zeg nou zelf… een punctie op 1 januari 2021… als we er even vanuit gaan dat de behandeling goed gaat aanslaan, dan is er toch geen mooier begin van het nieuwe jaar?

Liefs,

Melany

https://vivaneo-ivf.com/nl/medisch-centrum-kinderwens-leiderdorp/donor-worden/

Sharing is caring!