Vandaag ongesteld geworden. Precies op tijd. Precies zoals het moet. Knalrood vanaf dag 1 en geen bruin oud bloed. Zo hoort het dus. Ik voel me rot. Anders dan normaal. Is dat wel normaal? Hoe zat het ook al weer met al die fases? Ik besluit een oproep te doen op facebook. Een zeer gewaardeerd lid van de groep vraag ik om nog eens die informatie over de menstruele fases te geven. Ze geeft hier gehoor aan met een uitgebreide link naar een website en een boek. (zie onder aan deze blog). Het klopt dat ik me rot voel, dat doen mijn hormonen. O gelukkig maar…..
Maar er is meer going on, ook tussen de oren want over precies 1 maand word ik 45 jaar en qua planning voelt het soms alsof mijn leven mijn leeftijd heeft ingehaald. Maar ik was net begonnen, krijg het nu pas onder de knie, weinig last van onzekerheid enzo. Weet wat ik leuk vind en wat ik wil. Gaat ineens dat klokje zeggen dat ik misschien wel al over de helft ben. Daar ben ik het dus in het geheel niet mee eens.

Hmmmm, verjongen… Daar ga ik me in verdiepen want ik wil nog heel lang mee! Ik heb dingetjes te doen en te bereiken. Weet je wat? Ik doe gewoon niet mee met die klok! Ik heb geen tijd voor ouder worden of de overgang en ik voel me helemaal niet al een bijna 50-er. Bekijk ‘t maar, Moeder Natuur!

Vandaag over 1 maand ben ik jarig en vandaag over 1 maand en 1 jaar word ik 46 en valt het doek niet voor mij op alle fronten. Kinderwens 2.0 is dan wel van de baan is mijn plan maar ik blijf verder gewoon jong van geest en wel in topconditie. Voor mezelf, voor ons kind, voor een lang leven met de geliefden in mijn leven. Daar werken we aan. Ik weet dat t zo werkt, het is mijn overtuiging dat ik jong kan blijven en oud kan worden. Hoezo? Nou, ik kan toevallig wel mijn Levi’s 501 weer aan! HAHA!

Voel me ineens niet zo heel rot meer 😉

 

Melany

Meer lezen over de fases van onze cyclus doe je hier

Sharing is caring!