Een wens…een droom…een helse strijd, maar heb hem gewonnen! Ook ik kreeg een diagnose na vele onderzoeken die een vrouw nooit wil horen; onvruchtbaar! Jarenlang proberen… Bij mijn eerste partner een aantal jaar en bij mijn huidige partner vanaf 2012. Testje hier, tranen daar…. Maand in en maand uit! Jaren gingen er voorbij…

Aanpassingen in mijn voeding en leefstijl met adviezen uit het boek; “Innesteling, zwanger worden en blijven!… Van alles gedaan en geprobeerd. Heb zelfs honderden euro’s uitgegeven aan acupunctuur maar dat werkte niet. Ovulatie testen lieten me om de 2 dagen een piek zien en ik wist dat goed fout zat. Toch bleef ik me aan het boek vasthouden want alles wat nodig is voor een gezonde leefstijl en een open mind wordt besproken in dit boek en ik wist, mocht ik zwanger worden dat dit alleen maar goede voordelen heeft om ook op een gezonde manier zwanger te blijven.

Toch naar de huisarts en werd per direct doorgestuurd naar een fertiliteitarts… Ook daar werd ik direct geholpen en werd onderworpen aan diverse onderzoeken. Alles leek wel te kloppen en mijn vriend kreeg ook een zeer goede uitslag wat betreft de spermakwaliteit, totdat ik een echo kreeg….geen baarmoederslijmvlies! …geen eigroei…Dit betekent dat ik nooit van mezelf een cyclus heb gehad en alles leek door de pil geregeld te zijn! Dus we gingen mijn jeugd in….en inderdaad door verkrachting te vroeg zonder cyclus aan de pil gezet en altijd doorbraakbloedingen gehad, nooit een normale menstruatie… Dus toen al had men dit moeten signaleren…. Toen ik continue bij de arts liep met al mijn klachten hadden ze via onderzoeken al veel kunnen zien en misschien wel kunnen verhelpen…maar helaas dat is nooit gebeurt!

De fertiliteitsarts zei; “Wat al ruim 23 jaar plat ligt kunnen we nu nooit meer herstellen en op gang brengen!” Weer een klap in mijn gezicht…maar ik liet me niet kennen…Ik ben al zo lang goed bezig.. Dus doe wat me aangeboden wordt.. IVF was geen optie ivm de slechte toestand van mijn baarmoederslijmvlies, maar een zeer hoge hormoonbehandeling zou nog een optie kunnen zijn. En dat ging ik dus ook doen. Elke avond die naald in mijn buik….Zeer hoge dosissen. ..Elke 2 dagen naar het ziekenhuis voor een echo…Woowwww wat een hel!…. daarnaast mijn gezonde levensstijl vol blijven houden. Hoe een oerkracht een vrouw dan ineens ook kan hebben…… Ik bleef maar gaan, vastberaden en gefocust op mijn doel…

Ronde na mislukte ronde…keer op keer die Pregnyl spuit… Verplichte gemeenschap…Op het wachtbankje… Ppffff wat een impact heeft het zeg…maar opgeven was geen optie! Follikels groeide…krompen ook zelfs…en gelukkig ging eigenlijk het belangrijkste ook meedoen….mijn baarmoederslijmvlies groeide netjes mee!…. En 3 maal is scheepsrecht toch?… Nou inderdaad, in mijn geval wel…3 hele lange heftige rondes…en begin januari 2016 testte ik positief. …Maar ik was zo onzeker, want die baarmoeder van mij baarde me zorgen. Bleef deze nu zonder de hormonen nu ook intact en liet het de embryo wel zitten? En toen sprak de fertiliteitsarts woorden uit die we allemaal willen horen.

Jawel mevrouw Kievit, van harte gefeliciteerd! Maar u moet wel even door naar het ziekenhuis een gynaecoloog bezoeken. .. Ik schrok zo erg! Ik zakte door de grond…. Mevrouw u bent zwanger van een tweeling, daarom extra controle! …. Nee! Waaattttt?????? Dit kan niet waar zijn?! Van niets naar zoveel geluk????

En lieve mensen…ik ben nu 26 weken zwanger van een gezonde jongen en meisje! Het kan dus echt! Geef nooit op…maar zorg wel dat je lichaam gezond is en vooral in balans! Geef je dromen en wensen nooit op. Ook niet op latere leeftijd, want ik ben 36 als ik mijn tweeling in mijn armen ga sluiten. ..Je bent nooit te oud om te vechten!

Liefs,
Heleen

Sharing is caring!