Vorig jaar mei schreef ik mijn eerst blog “Sterilisatie onder dwang”, tijd voor een update want ik heb lang niks van me laten horen want het was zo druk met het uitzoeken van de mogelijkheden voor een hersteloperatie en de voorbereidingen op ouderschap.

Ik ben heel wat stappen vooruit gekomen. Door mijn 2e blog, “Crowdfunding voor Kim en Leon”  ben ik dan eindelijk bij een verzekeraar (denk dat er nog echt maar weinig zijn) gevonden die de operatie wilden vergoeden. Dus meteen over gestapt maar we zijn er nog niet.

Omdat we in een zorginstelling wonen is het verplicht dat we een traject volgen. Dit traject heet “Traject verantwoord ouderschap”, om dit in gang te zetten heeft een half jaar geduurd. Deze maand gaat alles beginnen. Een medewerker van stichting MEE komt 1x per week bij ons thuis. Zij gaat alle thema’s over zwangerschap, ouderschap, voeding met ons doornemen

Aan het einde van het traject krijgen we 7 x 24 uur een simulatiepop die we moeten verzorgen;  verschonen, fles geven, boeren alles wat bij een baby komt kijken… 24 uur. Dat noemen ze een “Real care baby”. Het is een gedoe maar we zetten ons beste beentje voor. Ik heb er wel zin in. Ik verwacht dat het me allemaal goed af gaat omdat ik als jong meisje al de zorg over mijn broertje had, mijn moeder kon het niet.

Als na het traject Stichting MEE een gunstig advies uitbrengt en verklaart dat wij een kind krijgen en opvoeden aan kunnen, dan krijgen we groen licht en kan ik geopereerd worden.

De crowdfunding is eigenlijk tot niks uitgekomen… De reacties op mijn verhaal waren niet altijd mild. Ik geef toe dat t een lastig verhaal is maar het is de waarheid. Gelukkig bracht het ons dus wel waardevolle informatie over een verzekeraar die mij wel wilt helpen aan een hersteloperatie. Uiteraard kregen wij ook veel positieve reacties, waarvoor veel dank. Uit onze directe omgeving stonden ontzettend veel mensen op om ons te helpen en dat geeft moed.

We hopen dat alles lukt dit jaar en dat ik snel zwanger mag worden na de operatie. De vitamine staan klaar. Voor wie het interesseert, hieronder een afbeelding van het Traject Verantwoord Ouderschap, een stappenplan dat mensen in onze situatie volgen als ze een kinderwens hebben.

Lieve groeten,

Kim en Leon

Waardeer je onze blogs?

Help ons blijven bestaan en doneer naar draagkracht!

Bedrag *Sharing is caring!