Ik was zo sterk en gelukkig zwanger. Ik dacht dat het eindelijk goed zou gaan door de juiste multivitamine die ik nu gebruikte, perfecte voeding, yoga en acupunctuur.. Nog nooit had ik me zo sterk gevoeld tijdens een zwangerschap dan moest het nu toch goed gaan? Gisteren heb ik de eerste echo gehad bij een zwangerschap van negen weken en drie dagen. Huilend ging ik op de fiets naar t ziekenhuis, omdat ik de bloeding van de dag er voor maar verdacht vond.

Helaas… Er was op de echo niets te zien in mn baarmoeder, maar wel een beginnende zwangerschap van drie weken. De zwangerschap was een hele vroege missed abortion. En de bloeding die ik net na de zwangerschapstest toen aanzag voor een innestelingsbloeding was de afstoting van de zwangerschap geweest..

Aangezien ze ook wat vocht zagen op mijn linkereierstok en ik daar pijn had moest er verder onderzoek verricht worden naar een eventueel buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Na het bloedprikken kwam de arts na een klein uur terug met de resultaten: geen buitenbaarmoederlijke zwangerschap maar de hcg waarde die in het bloed is gemeten past bij de grootte van het vruchtzakje wat op de echo gezien is, dus zouden ze me volgen. “Heel apart”, zei de arts. Ik moet nu vrijdag weer komen bloedprikken om te kijken of het hcg zich verdubbelt heeft. Hij noemde dit alles “een wonder”, zo snel zwanger achter elkaar, maar ik moest er wel vanuit gaan dat dit mis kon gaan, want mijn baarmoederslijmvlies was op de echo echt te dun.

Verbaasd over dit alles ging ik naar huis: ik ben nu wel sneller zwanger, al drie keer in vijf maanden tijd, wat voorheen bijna een jaar duurde. Ik ben ongelofelijk vruchtbaar geworden op mijn 43e, dat geeft hoop. Ik ga door met acupunctuur, yoga, Mama Vitals multivitamine en mezelf goed voeden. Het ligt echt bij mij aan de kwaliteit van de eitjes en daar ga ik nu wat aan doen; Tarwekiemolie, koninginnegelei en Ubiquinol slikken -die ik besteld had maar nog niet gebruikt-.. “Let’s do this!”…

 

Geschreven door Khadija, 43 jaar, getrouwd, schildklier, twee miskramen, IVF, 8 weken zwanger, moslima.

Sharing is caring!