Mag ik mijn luteale fase voor een keertje in halve dagen tellen? Please??? Ik rond naar beneden af… Afgelopen donderdag, CD 10, voelde voor mij aan als een episode uit een spannende film. ‘s Morgens merkte ik nog terug een temperatuurstijging van 0,2 °C, terug tot de coverline. En nog steeds geen spotting noch bloeding. Hebben we niet allemaal al eens gelezen over die perfecte, driefasige temperatuurcurven waarbij er weer een dipje is op het moment van inplanting en de curve dan terug de hoogte in schiet? Natuurlijk kwam dit beeld in me op en zwelde de hoop aan. Ik ben die dag wel elk uur over en weer naar het toilet gegaan op het werk. En elk uur werd de hoop groter. Maar dan ‘s avonds was het zover – ineens weer onverwacht. Een rode streep bij het vegen. En dan nog een… En bij het volgende toiletbezoek nog meer van dat. Hoewel mijn inlegkruisje mooi wit bleef. Innestelingsbloeding? Nee, zo naïef ben ik niet meer. Dat heb ik al te vaak gedacht in het verleden. En daar heb ik al zoveel over gelezen om te weten dat – als het voorkomt, want dat is maar bij 1/3 zwangerschappen het geval – het eerder over wat spotting gaat en een druppeltje hier en daar. Geen hele vegen… Ook de volgende ochtend nog een temperatuurmeting mooi op de coverline. Even had ik toch nog wat hoop. En dan brak de vulkaan los… Gelukkig op mijn vrije dag. Manlief was ook thuis en we hadden een drukke dag gepland, zonder die afleiding was ik waarschijnlijk toch helemaal ingestort!

Na weer veel twijfels of Vitex me wel zal kunnen helpen, heeft manlief me kunnen overtuigen om het nog tenminste 1 maandje een kans te geven. Er is toch al een beetje vooruitgang, of niet? De 10 was zo dichtbij… Maar zelfs 10 is nog niet voldoende. Ik denk stiekem dat hij nog wat getraumatiseerd is van de druk vanuit onze cyclus met Clomid & Pregnyl?

 

Lees hier meer blogs van Elle

Sharing is caring!