Als diëtiste weet ik maar al te goed dat voeding een enorme invloed heeft op ons lichaam en op onze gezondheid. Toen wij zelf in een medisch traject belandden, wilde ik dan ook zelf aan de slag gaan met een ‘fertility diet’ of vruchtbaarheidsdieet.

Door wat google-werk kwam ik terecht op de website van Rika Lukac, de schrijfster van het boek ‘inNESTeling’. Haar wetenschappelijke achtergrond en de talloze positieve ervaringen van lezers op haar website overtuigden me… Dit boek moest ik in huis halen! Ik bestelde meteen het e-book en las het in één ruk uit. Vol enthousiasme begon ik de volgende dag met het implementeren van de richtlijnen.

Ik merkte al snel dat ik me echt goed voelde bij de voeding en yoga-oefeningen. Na enkele weken trok ik mijn stoute schoenen aan, en mailde ik Rika met de vraag of ze het zou zien zitten om eens een opleiding voor paramedici te geven. Ze reageerde gelukkig vol enthousiasme, en zo geschiedde…

Enkele maanden later zaten er dus 10 vroedvrouwen, diëtisten en kinderwensconsulenten aan mijn tafel, en stond Rika vol vuur uitleg te geven over de invloed van voeding op vruchtbaarheid. Enkele onderwerpen die aan bod kwamen:
– de invloed van stress op de vruchtbaarheid (de rol van hypothalamus, bijnieren en schildklier)
– bloedsuikerproblematiek en vruchtbaarheid
– eicelkwaliteit en spermakwaliteit verbeteren

Deze opleiding zorgde er niet alleen voor dat ik enorm veel extra kennis vergaarde, maar ik leerde ook enkele fantastische collega-paramedici kennen. Ik ben sindsdien helemaal overtuigd dat ik meer wil doen rond voeding en vruchtbaarheid, en schreef me al in voor een cursus orthomoleculaire voedingsleer. In de toekomst wil ik wensouders die in hetzelfde schuitje zitten graag helpen door hen op weg te zetten naar een gezonder eet- en leefpatroon.

Ook interesse in een opleiding (voor wensouders of professionals) en/of het boek van Rika? Alle info vind je op haar website.

Groet,

Silke

PS 2017: zwanger ben ik nog niet, maar ik ben er 100% van overtuigd dat deze richtlijnen onze kansen alleen maar vergroten. We blijven erin geloven dat we binnenkort écht mama en papa worden.

Sharing is caring!