Hallo, Ik ben Chimena 27 jaar oud. Samen met mijn lieve vriend Niels (30) en onze zoon Jahnielio (3,5) en onze hond American Bully Angel (lees Bengel) wonen we in Noord-Holland. Niels heeft een eigen Bouw en Timmerbedrijf en ik werk sinds kort als lifestyle coach vanuit huis (of waar ik het op dat moment fijn vind om te werken Ballorig, een lunchroom, het strand). Verder help ik mensen om (uiteindelijk) een passief inkomen op te bouwen door middel van Netwerkmarketing, mijn bedrijf heet “Time to make a change Forever”.

Op dit moment zijn we al bijna 2.5 jaar bezig voor ons tweede kindje. De verloskundigenpraktijk waar we met de zwangerschap van Jahnielio liepen heeft een kinderwens spreekuur. Omdat het voor ons daar vertrouwd is, zijn we er een aantal keer geweest maar tot op heden zonder enig resultaat.

Ik was 7 jaar toen ik ging menstrueren en bij mij in de familie komt vroegtijdige overgang voor, waar ze allemaal veel te laat achter zijn gekomen. En dus maar 1 of geen kinderen hebben. Bij Jah duurde het 9 maanden voor we zwanger waren. Dus hoe langer het duurt hoe dichterbij ik voor mijn gevoel bij mijn nachtmerrie kwam/kom. Maar we zijn positief ingesteld en dachten het komt wel goed.

Met knikkende knieën besloten we toch om naar de huisarts te gaan. Daar moest ik een uitstrijkje laten doen. Ik had een schimmelinfectie iets wat ik vaker heb gehad. Meestal na een antibiotica kuur. Maar helaas na de Gyno-Daktarin (middel tegen schimmel) was ik na een tijdje nog steeds niet zwanger. We zijn weer terug naar de dokter geweest en Niels mocht deze keer sperma inleveren voor onderzoek en werden we doorverwezen naar een fertiliteitsarts. Een week of 2 weken later kregen wij de uitslag; Niels had maar 1 % kans en de huisarts vroeg aan mij of ik wel zeker wist of hij de vader was van Jahnielio?! Zwaar beledigd en verdrietig ging ik naar huis. Hoe durfde hij?!

1.5 week liep ik met een rotgevoel rond voor we bij de fertiliteitsarts mochten komen. Ik gaf hem de uitslag die ik van de dokter had gehad. Hij vertelde ons tot onze verbazing dat alles goed was met Niels sperma; onder de 10% was reden voor behandeling en hij had 112%. Vreemd….

Ik moest bloed prikken op de derde dag van mijn menstruatie en een nieuwe afspraak maken en op doktersrecept door blijven vrijen. Helemaal happy de peppy en verliefd verlieten we het ziekenhuis. Ons zoontje was bij opa en oma en wij hadden een vrije dag dus konden we even van elkaar genieten . We kwamen bij de fietsenstalling en ik deed mijn tas open om mijn fietssleutel te pakken en kreeg de slappe lach. We waren zo happy dat we de balie voorbij waren gelopen zonder een vervolgafspraak te maken.

Maar goed om een lang verhaal kort te maken ik heb nu nog 2 vervolgonderzoeken. En dan hoor ik welke behandeling wij krijgen.

We hebben 1 prachtige zoon maar hopen toch heel graag op een broertje of zusje voor Jahnielio.

Liefs,
Chimena

 

Meer weten over de oorzaken van te vroeg menstrueren (en daardoor eerder in de overgang) lees je hier.

 

editorial

Sharing is caring!