Als zwanger worden niet vanzelf gaat, zijn wij bij Vrouwengeneeskunde.nl als acupuncturist pioniers in ons vakgebied. We zijn er trots op dingen nét iets anders aan te pakken dan andere acupuncturisten.

We bieden namelijk een op maat gemaakt behandeltraject, op basis van jouw cyclus, waarbij we naast acupunctuur ook gebruik maken van:

  • ontspanningsoefeningen;
  • hypnose;
  • Mercier therapie;
  • ademhaling;
  • voeding;
  • yoga;
  • (zelf)massage;
  • orthomoleculaire therapie;
  • en Westers medische inzichten.

Menstruatiecyclus in balans: beter bedje voor je kindje

We brengen met onze acupunctuurbehandeling balans in lichaam en geest. We helpen je menstruatiecyclus te reguleren, want deze bepaalt de gezondheid van de voedingsbodem die jouw kindje zal doen laten groeien. We werken aan een cyclus van ongeveer 28 dagen met voldoende, maar niet te veel menstruatiebloed, zonder stolsels of slijmdraden.

We ondersteunen je ook tijdens een medisch traject zoals IUI, IVF of ICSI.

We verminderen spanning tijdens je wachtweken en bieden je actieve ondersteuning in de eerste prille periode van je zwangerschap. Wij geloven dat onze aanpak daardoor een optimaal succes boekt!

Acupunctuur plus…

Om dit te bereiken, passen we niet alleen acupunctuur toe, maar kijken we ook naar je voeding en je lifestyle. Door het weghalen van verschillende stressfactoren in je leven vergroot je je gezondheid. Je voelt je door onze behandelingen emotioneel stabieler en in meer vertrouwen komen.

Je bent een actieve deelnemer in je eigen behandeltraject. Tijdens onze behandelingen geven we je heldere kennis over het functioneren van je eigen lichaam en geest, waardoor je beter de door jouw gewenste veranderingen kunt bereiken in je dagelijks leven.

We hebben jarenlange ervaring in de begeleiding van vrouwen en hun partners: van ondersteuning bij vruchtbaarheid tot van begeleiding bij zwangerschap en zelfs tot en met menopauze.

Wie wij zijn? 

Wij zijn Elisabeth van den Berkmortel en Daniëlle Willems en vormen samen het team van Vrouwengeneeskunde.nl

Elisabeth van den Berkmortel is haar carrière begonnen als jurist maar heeft zich daarna omgeschoold tot acupuncturist, orthomoleculair therapeut, yoga docent & Merciér therapeut. Ook heeft ze 2 jaar verloskunde gestudeerd. De verbindende factor in al haar vervolgstudies is de gezondheid en het welzijn van vrouwen.

Door het combineren van haar kennis en kunde samen met haar sterke intuïtie weet ze op een uitgekiende wijze zich op de behoeftes van de cliënt af te stemmen en meerdere niveau’s tegelijkertijd te behandelen. Hierdoor wordt het zelf-herstellend vermogen van het lichaam gereactiveerd en krijgt de cliënt handvatten waardoor ze haar gewenste doel kan bereiken.

Daniëlle Willems heeft zich na haar universitaire studie Culturele Antropologie gespecialiseerd als acupuncturist en hypnotherapeut in gynaecologie sinds 2009.

Haar speerpunt is om een vrouw haar lichaam en innerlijke kracht te laten ontdekken. Zij gebruikt daarvoor de beeldende kracht die fysiologische processen teweeg brengt in een lichaam in combinatie met een stimulatie van het zenuwstelsel door middel van acupunctuur.

Van belang vindt zij dat diegene die komt via een andere kijk de oorzaak van een hulpvraag begrijpt en daardoor in vol vertrouwen veranderingen in haar leven kan doormaken.

 

Meer informatie en interessante artikelen vind je op onze website en kun je volgen via onze facebook-pagina.

 

 

Sharing is caring!