Inderdaad…. Daar gaan we weer! Helaas is overgewicht een probleem voor de meeste lotgenoten, we waren laatst uiteten met een groepje en eerlijk is eerlijk we hebben er allemaal last van. Sommige van ons krijgen keihard te horen dat we eerst moeten afvallen anders mogen we niet eens een behandeling doen! Ja het klinkt oneerlijk maar eigenlijk is het overbodig te zeggen dat overgewicht je hormoonhuishouding verstoord, toch?

Maar ik ga er verder niet over zeuren, we doen allemaal ons best en ik zou mezelf niet zijn als ik niet kwam met oplossingen: “De virtuele maagband”. Kende jij die al? Ik niet! Maar ik heb erover gelezen en ik kan me er eerlijk gezegd helemaal in vinden. Maar hoe zit dat dan?

Overgewicht komt door eten, we eten te veel of we eten verkeerd. Wat de oorzaak ook is het begint in de mond? Of niet? Ja? Nee dus, niet volgens dit principe. Het begint in je hoofd. Wat en hoe je eet wordt bepaald door je gedrag. Daar ligt t probleem. In de bovenkamer, tussen de oren, hersenpan, in ons bolletje, harses, knikker, kersenpit hoe je het ook wil noemen. Daar gebeurt het dus. Leg je vork maar neer, geef het maar op. Het gevecht met het lichaam is afgelopen, dat hebben we lang genoeg gedaan en het werkt wel maar het is lastig vol te houden dus we gaan het hoofd aanpakken. Tijd voor bewustwording! Tijd voor hypnose!

Onderaan deze blog wat links naar therapeuten die er mee werken. En niet de 1e de beste therapeuten hoor. De 1e link is van een mevrouw die veel know how heeft, ze werkt o.a. voor Vrouwenkliniek Boxmeer. En zoals jullie weten heb ik daar een hoge pet van op.

Als jij een lotgenoot bent, ervaring hebt met deze virtuele maagband en daardoor afgevallen. Neem dan svp contact op of laat een reactie achter!

Geschreven door Melany

 

Links naar therapeuten

Marijke Brouwers  Brabant
Praktijk Parola Drenthe / Groningen
Life in Energy Limburg
Bianca L’abée Noord-Holland
Praktijk Anja Disseldorp Brabant
Praktijk Het Vierkant Zuid-Holland
Hypnocentrum België Vlaams-Brabant
Hypnobase nabij Brussel

Sharing is caring!