In “Het land der verminderd vruchtbaren” verbazen wij ons eeuwig en altijd over het feit dat iedereen om ons heen eerder zwanger lijkt te raken, terwijl wij zo ons best doen. Nu eindelijk een artikel die ons uitlegt waarom dat zo is.

“Waarom zij wel?” Deze vraag heeft gewoon een echo gekregen.
“Ik doe er alles aan, maar zij niet. Hoe kan dat nou?”
“Zij drinkt, hij rookt”.
“Ze sporten niet”.
“Ze zijn alcoholverslaafd of drugsverslaafd”.
“Zij hebben óók last van overgewicht”.
“Zij allemaal wel en ik niet'” .

Vol frustratie opperen we dit en lezen we bovenstaande kreten terug binnen de facebookgroepen of horen we ze aan tijdens bijeenkomsten met lotgenoten. Als je het zelf al niet zegt of denkt dan zeggen 10 anderen het wel en soms lijkt het wel een soort van papagaaien-effect te zijn en roep je het gewoon mee. Ik heb het me altijd afgevraagd, eerlijk is eerlijk maar tegelijkertijd voelde ik wel dat er gewoon een hoop dingen zijn die wij niet weten. Er MOET toch een reden zijn en misschien zit daar de frustratie wel. Nou er is hoop, zie hier nieuwe (voor mij in ieder geval) informatie.

Nu ik weet waarom, is de frustratie daarover niet verdwenen, maar ik zie wel in dat ik met deze kennis in de pocket misschien wel net zoveel kans maak als de buuf!

Lees hier het artikel “Waarom de buuf die junkfood eet sneller zwanger wordt” van Rika Lukac

 

Liefs en succes!!!!
Melany

 

editorial

Sharing is caring!