Waarom ben jij er niet voor mij? vraag ik mijn fertiliteitsarts in gedachte want hardop zeggen durf ik het (niet meer). Ik ontdek allerlei complicaties en oplossingen betreffende onze vruchtbaarheid die ik bespreek maar steeds vang ik bot.

Ik lees boeken, ik spreek artsen en leer steeds meer maar u wil het niet horen. U wilt er niets mee doen, u wilt niet meewerken. Waarom niet?

Waarom adviseerde u mijn man niet iets te doen aan zijn vruchtbaarheid?Het is aangetoond dat dit werkt. Hoe kan het dat ik u dat moet vertellen?Hoe kan het dat u deze kennis niet toepast?

Waarom raadde u in plaats daarvan zware behandelingen aan voor mij? Behandelingen die allemaal mislukte en die een grotere kans van slagen hadden als u simpelweg geadviseerd had dat hij met een paar eenvoudige stappen zijn sperma aanzienlijk had kunnen verbeteren. Weet u dat niet? Ik kan maar moeilijk geloven dat u dit niet weet.

Dus waarom heeft u hem niet aangepakt en in plaats daarvan een aanslag op mijn lichaam gepleegd? Een lichaam waarvan u beweerde dat daarmee niets aan de hand was. Waarom?

U bent al jaren arts, u moeten weten hoe zwaar deze behandelingen zijn. Misschien niet uit persoonlijke ervaring maar u ziet ons voorbij komen, iedere dag en in grote getalen.

Waarom doet u niets aan die man als het om die man gaat? Moet ik door uw werkwijze er vanuit gaan dat alle vrouwen waar niets mee aan de hand is maar waarbij het aan hem ligt in behandeling gaan? Dat is een derde van de patienten die zich hier bij u melden!

Waarom moet ik als vruchtbare vrouw in behandeling als het aan hem ligt? Waarom moet ik als vruchtbare vrouw in behandeling terwijl zijn probleem simpel is op te lossen?

Waarom moet ik als vruchtbare vrouw medicatie nemen en pijnlijke behandelingen ondergaan terwijl dat niet nodig is?

Mijn kansen op een kind worden niet vergroot zo lang u het werkelijke probleem concentreert, bij hem!

Wat een geldverspilling, wat een kwakzalverij, wat een tijdverspilling voor ons aan nutteloze behandelingen en onvolledige informatie. Waarom?

Martine, vruchtbare vrouw & uitbehandeld

Sharing is caring!