Van alle smaken wachten die we al hebben geproefd (meer dan 20 ‘wachtbankjes’, wachten tot de ICSI-behandeling kon starten, wachten tot de testdatums, wachten op de echo’s, wachten op een nieuwe terugplaatsing, etc.) is het nu weer wachten op de genetische uitslagen na de miskraam. En het allesoverheersende wachten op een kindje, want dat gevoel gaat nooit weg.

Er is mij niet gezegd hoe lang de uitslag van het onderzoek ongeveer zou gaan duren, en dat is wel vervelend. Ik weet alleen dat het normaal 2 weken duurt, maar dat dit nu geen spoed heeft en dus wel ‘wat langer’ kon gaan duren. Maar hóe lang dan? We zijn nu al ruim 5 weken verder… Misschien duurt het wel 3 maanden, en zit ik nu elke dag voor niets te hopen dat we iets zullen horen…

Omdat dit steeds moeilijker voor me werd heb ik eergisteren zelf het ziekenhuis gebeld. Helaas ben ik er niets wijzer van geworden. Een uitslag mocht telefonisch niet gegeven worden, maar zelfs of de uitslag al bekend was of niet mocht ik blijkbaar niet weten. In de eerste week van februari zou ik een afspraak moeten krijgen bij de klinisch geneticus, maar die afspraak kon ook nog niet ingepland worden.

Volgende week heb ik nacontrole bij de gynaecoloog, ik hoop van harte dat die mij iets meer duidelijkheid kan geven. Als ik om een of andere reden langer op de uitslag moet wachten is dat prima, maar dan wil ik gewoon wel graag weten hoe lang en waarom.

Gelukkig is mijn menstruatie deze week wel alweer op gang gekomen, en dat is wat eerder dan ik zelf had verwacht. En hoewel een menstruatie nooit fijn is als je al zo lang zo graag zwanger wilt worden, is dit dus een kleine meevaller geweest. Nu kunnen we in elk geval inschatten wanneer we ongeveer verder kunnen gaan met een nieuwe cryo-terugplaatsing.

Liefs,
Flipje

Sharing is caring!