Wat n heerlijk dagje, we hebben gisteren gewandeld met leden van de facebookgroep VVVZ in een prachtig Natuurpark in Lelystad. Je leert elkaar online wel kennen, maar live is toch anders want je kijkt elkaar eens in de ogen. Ik vind het fijn deze ontmoetingen, het was ‘n klein gezelschap maar t voordeel is dat er dan ook meer aandacht is voor elkaar.

 

Van wie zijn de voetjes dit keer?

Sharon, 33 jaar, net moeder geworden, na 8 jaar MMM. Sharon heeft 7 miskramen gehad, door gendefecten stootte haar lichaam de baby’s af. Ze is, door zelf onderzoek te gaan doen, erachter gekomen wat er misgaat. Dit deelt ze met lotgenoten omdat het bij 1 op de 2 mensen voorkomt, zowel bij mannen als vrouwen. Zo weet Sharon zeker dat haar dochter de gendefecten ook heeft. Zowel Sharon als haar dochter gebruiken de juiste voedingsupplementen die er voor zorgen dat de vitamines (uit voeding) goed worden opgenomen. Het gendefect verstoort dat proces namelijk. Beide gebruiken bijvoorbeeld folaat in plaats van foliumzuur. Voor onderzoek week Sharon uit naar Gent omdat men in NL geen onderzoek doet bij miskramen voor 6 weken, bovendien onderzoekt Gent ook het mthfr-gendefect wat in NL ook nog niet kan.

Marloes, 37 jaar, net ‘n ICSI-behandeling achter de rug met vreselijke bloedingen, blijkt toch zwanger!?!? Marloes is vruchtbaar, haar man verminderd, maar door mishandeling binnen een vorig huwelijk is seks een moeilijke opgaaf. Marloes heeft 2 zonen, waarvan 1 natuurlijk verwekt uit een eerder huwelijk, 1 zoontje door ICSI en nu zwanger van opnieuw een ICSI.

Ariël, 40 jaar, begint in de zomer weer met ICSI-4. Ariël en haar partner zijn beide gezond, wat er precies aan de hand is, is niet duidelijk. Kinderwens sinds 2013, Ariël is tussen behandelingen door 1 x zwanger geweest, maar dat liep helaas uit op een miskraam. Zij hebben net de beroemde dr. Scholten ontmoet en gaan zeer waarschijnlijk een beroep doen op zijn expertise omdat in zijn kliniek te Düsseldorf meer kan en mag dan in NL : andere (combi) hormonen/latere tp etc. Eerste 3 pogingen deden zij in NL.

Eva, 32 jaar, 2 x ICSI, de laatste is afgeblazen omdat de eicelopbrengst te laag was. Eva stapt over naar Düsseldorf omdat men haar in Nederland niet kan uitleggen hoe het komt dat zij tijdens de stimulatie eicellen verliest. Zij hoopt buiten de grenzen van Nederland antwoorden te vinden.

Melany, 45 jaar, 6 ivf-icsi. 1 zoon verwekt op natuurlijke wijze. Bezig met afscheid nemen van vruchtbare jaren, maar nog volop bezig met projecten en activiteiten van en voor lotgenoten.

 

Samen genieten

Wij bespraken uiteraard wat ons verbind maar andere onderwerpen kwamen ook aan bod, zoals het genieten van de omgeving en de nodige uitleg daarover. Sharon en Eva wonen in deze omgeving en vertelden ook over de dieren die hier leven. Dat was nog best even schrikken want er wonen er te veel, sommige sterven van de honger! We aten en dronken nog wat, namen afscheid met ietwat te veel kussen van mijn kant en gingen lekker naar huis.

De volgende wandeling organiseren we in Groningen op 10 juni om 11:00 uur en dan gaat Linda ook weer mee. Een lotgenoot zet een route uit. Wil je ook mee met deze wandeling? Dat kan! Stuur een e-mail.

 

Groetjes,

Melany

Sharing is caring!