In de New York Times verscheen een schokkend artikel over een Nederlandse ‘seriedonor’ die wereldwijd actief is en volgens eigen zeggen ongeveer 250 (maar vermoedelijk veel meer) kinderen heeft.

We kunnen hem niet bij naam noemen maar de New York Times deed dat wel! Zie link onderaan dit blog. Wat ons vooral verbaasd is dat hij ook doneerde in pakweg 10 gerespecteerde Nederlandse ziekenhuizen en fertiliteitsklinieken. Hoe is dat mogelijk?

Slachtoffers vonden elkaar op facebook en kwamen erachter dat deze donor bekend is bij het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en dat na onderzoek in 2017 bleek dat hij tenminste 102 kinderen had verwekt vruchtbaarheidsklinieken. Zijn privédonaties via websites zijn daar niet bij opgeteld.

Voor iedere donatie ontving hij ca. € 165, 00, een aardige bijverdienste van meer dan € 40.000,00 Het wordt tijd voor een centraal registratiesysteem dat ook donaties in de privésfeer en in het buitenland omvat. Teken deze petitie als je het daarmee eens bent.

Voor het artikel in de New York Times klik hier

Sharing is caring!