Al jaren ben ik yogadocent. Van nature ben ik een stresskip eerste klas. Ik kom er steeds meer achter dat het maar goed is dat yogalessen geven mijn beroep is. Zou ik geen yoga doen, dan zou ik verdwalen in de wirwar van mijn hoofd.

Al jaren ben ik moeder van twee kinderen (nu 12 en bijna 10). Dat ging niet vanzelf, het krijgen van kinderen. Net als de meeste lezers van “Kinderwensbloggers” heb ook ik (en mijn partner) veel moeite moeten doen. Wij zijn gelukkigen waarbij het gelukt is. Maar de stress van alle onvervulde pogingen kan ik mij nog levendig herinneren. Het verdriet, de uitzichtloosheid en ook vooral de eenzaamheid.

In die tijd van “werken aan mijn kinderwens” startte ik met yoga. Gelukkig maar. Ik weet dat yoga echt helpt om bij jezelf te komen, uit je hoofd en in je lijf. De onderkant van je voeten te voelen, de kracht en het vertrouwen die je altijd wel weer ergens hebt. Het contact met de aarde geeft gronding en ontspant tegelijk.

Inmiddels ben ik ontelbaar veel yogalessen verder, heb ik ook ontelbaar veel fertility yogalessen gegeven. Ben ik officieel fertility yogacoach (opgeleid door Rika Lukac) en heb ik sinds het voorjaar 2017 een fertility yogacursus nieuwe stijl.

Het werken aan een kinderwens is hard werken, je kunt er fysiek en emotioneel doodmoe van worden. Het is ook een allenig traject. Je ontmoet veel onbegrip van de buitenwereld. Hoe fijn is het om tools aangereikt te krijgen waarmee je zelf iets kunt doen om je vruchtbaarheid te verbeteren, en vooral ook om te ontspannen. En hoe fijn is het om vrouwen te ontmoeten die zonder veel woorden precies snappen waar jij mee bezig bent. Alleen dat al is ontspanning.

Lees alles over fertility yoga op www.fertility.yoga-me.nl. Ik nodig je uit.

Estella Derkx

 

 

 

 

Sharing is caring!