Ruim 7 jaar geleden hebben wij (Walther & Rick) elkaar leren kennen. Wij wonen nu 5 jaar samen waarvan de laatste 2 jaar we ons gesetteld hebben in een koophuis in Almere.  De laatste tijd krijgen wij steeds meer de behoefte/ het gevoel een gezin te willen starten.

————————————————————————————————————————

HEJ, IK BEN WALTHER

IN 1989 BEN IK GEBOREN IN HET KLEINE DORPJE NOORDELOOS. IK HEB DE OPLEIDING BLOEM EN DESIGN GEVOLGD.

Na mijn opleiding heb ik gewerkt in verschillende bloemenwinkels en gewerkt aan een aantal projecten. Later heb ik mij om laten scholen als persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg. Dit doe ik nu al een aantal jaar met liefde en passie. Het bloemistenvak beoefen ik nog steeds, maar nu meer als hobby. Verder klus ik graag in en rondom het huis en met de adviezen van mijn vader, kan ik zeggen dat ik hier steeds beter in wordt. In 2013 kreeg ik een relatie met Rick. Ons koophuis in Almere hebben wij in 2019 gekocht. Thuis hebben wij een hond genaamd Merlot en een kat Sammy.

HI, IK BEN RICK

IN 1992 BEN IK GEBOREN IN BREUKELEN. EN VAN KINDS AF AAN HEB IK EEN GROTE LIEFDE VOOR DIEREN.

Zo was het geen verrassing dat ik de studie management dierverzorging ging volgen in Barneveld. Direct daarna heb ik mijn kennis uitgebreid door te gaan doorstuderen voor paraveterinaire dierenartsassistent. Dit vond ik zo leuk dat ik terecht kwam bij het Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam. Gedurende 5 jaar was ik daar vooral te vinden in de operatiekamer waar we de honden en katten hielpen met orthopedische problemen. De medische zorg vond ik zo leuk dat ik vorig jaar de dieren heb geruild voor de mens. Ik volg de studie voor anesthesiemedewerker en werk daarbij in het Tergooi ziekenhuis in Hilversum en Blaricum.

————————————————————————————————————————

Voor een homostel is het ontzettend moeilijk om een gezin te starten. Er zijn verschillende mogelijkheden,  alleen kost het ontzettend veel tijd, veel energie, veel gedoe en veel geld. En dan komen de vragen nog in ons hoofd; wordt ons kind wel gelukkig met twee vaders? Zou het vanwege twee vaders gepest worden op school? Zou ons kind begrijpen waarom wij een gezin wilden? Op al deze vragen hebben we een antwoord en dat maakt het waard om de strijd aan te gaan. En wat we zeker weten is dat we ontzettend veel van ons kind zullen houden, zo ontzettend veel, en dat maakt alles wat wij op de weg naar een gezin gaan meemaken, het waard!

Wij hebben al veel gepraat en gedroomd over kinderen. Na de geboorte van ons nichtje en neefjes, op het moment dat zij in onze armen lagen, wisten wij het zeker. Dit willen we ook, een eigen kindje, een “echt gezinnetje”. Maar hoe? Het adopteren duurt gemiddeld 5 jaar en kost zo’n 40.000,00 t/m 80.000,00 euro. Wat zouden we het een mooi gebaar vinden om te adopteren. Wij kunnen een kind redden uit een moeilijke situatie en een mooie toekomst geven, maar helaas ligt het niet zo makkelijk. Het adopteren van een kind is een enorme reis. Omdat wij twee mannen zijn, is het extra moeilijk. Een draagmoeder is een alternatief, echter is dit ook heel moeilijk. Je mag geen reclame maken om een draagmoeder te zoeken, maar hoe vinden wij anders een moeder die dit voor ons wilt doen? Waar halen wij een draagmoeder en een eicel vandaan? Ook is een draagmoederschap ontzettend prijzig. In Canada liggen prijzen tussen de 50.000 en 100.000 euro. Het is allemaal dus best moeilijk, ingewikkeld en prijzig. Maar de moeite waard om voor te strijden, want we zouden graag een kindje een liefdevol en mooie toekomst geven.

Om te zorgen dat wij het geld bij elkaar kunnen krijgen, mensen kunnen informeren/helpen/inspireren, hulp kunnen vragen, hebben we bedacht een brand te starten. Via verschillende wegen hebben we mensen gevonden, die vrijwillig met ons wilden werken om deze brand op te zetten. Zo hebben verschillende fotografen aangeboden een shoot te doen, is een bedrijf ons logo en website gaan ontwerpen en hebben mensen meegedacht over de marketing. Voordat je een brand kan starten/lanceren moet er veel gedaan worden en over veel dingen nagedacht worden. Dit start je niet zomaar, maar wel als je iets wilt, een droom hebt om voor te gaan. Na een aantal maanden, kunnen jullie dit eindelijk lezen en kunnen wij zeggen dat we een brand hebben, genaamd Pa-Pa!

HET IS VOOR ONS EEN BEETJE EEN DUBBEL GEVOEL.

NORMAAL GESPROKEN IS HET KRIJGEN VAN EEN KIND EN HET PROCES HIER NAAR TOE IETS TUSSEN TWEE MENSEN.

Het is iets intiems, maar omdat wij het niet met zijn tweeën voor elkaar kunnen krijgen, moeten wij dit intieme moment, dit proces met “heel Nederland” delen. Zodat wij hopelijk in de toekomst papa kunnen zijn. We zijn heel blij dat wij het met “heel Nederland” kunnen en mogen delen, maar ergens voelt het ook raar en gek. Toch gaan we het doen en hopen hiermee dan ook gelijk andere mensen te helpen.

Terug naar onze brand. Pa-Pa staat voor twee papa’s, een Pa voor beiden die samen Pa-Pa vormen. Alle winst die we met Pa-Pa maken en/of de donaties die we er voor binnenkrijgen, gaan volledig naar onze kinderwens. Pa-Pa is kleding die makkelijk, goed, mooi en lekker zit. Het is kleding wat je aandoet na een dag hard werken. Thuis komt bij het gezin, pak uit, Pa-Pa aan en tijd voor je gezin. Het is kleding wat je draagt als je als Pa en Pa je kind naar school brengt, een dagje naar de dierentuin gaat of gewoon met elkaar op de bank zit. Pa-Pa is er voor iedereen maar net iets meer voor Pa en Pa. Iedereen kan en mag het dus kopen en dragen, het is een unisex merk.

Geniet van ons merk, verspreid ons woord en koop onze kleding op www.pa-pa.net.

-X- Rick & Walther

P.s. Mocht je vragen of opmerkingen hebben, schroom niet om contact met ons te zoeken.

Sharing is caring!