Het is nu even stil rondom de mannen maar jullie hebben het natuurlijk allemaal kunnen volgen in de media. Ik had de eer bij de première aanwezig te mogen zijn, samen met een lieve lotgenoot ben ik er naar toe gegaan. De premièremiddag werd geopend door de presentator ‘Christian Seijkens’ met een toepasselijke lied ‘Anders dan anderen’ (origineel van André van Duin), die je echt even moet luisteren om te begrijpen, omdat het gevecht verder gaat dan alleen die met de wet. Mijn eerste slik moment was daar.

Je zou denken dat je na je eigen verhaal van 17 jaar wensen, het contact met meer dan 1000 lotgenoten en 700 blogs je wel uitgehuild zou zijn wanneer je een docu van één van de bloggers gaat zien. Niet om de drama maar om de schoonheid, de puurheid van de wens en hoe bestaat het dat er mensen zijn die de arrogantie hebben te willen bepalen dat zij dat niet mogen?!?

Voor wie het allemaal gemist heeft (kan dat?) kun je het hier bekijken. De film heet “Het zaad en de 11 eitjes” en zoals eerder gezegd, ik had niet ingecalculeerd dat ik een traan zou laten. De film is een productie van Bosch Film en de regie was in handen van Julia von Graevenitz, waarvoor applaus. De kinderwens van Dennis en Lody wordt prachtig in beeld gebracht, te zien is hoe regel en wetgeving er voor zorgen dat er onnodig veel omwegen genomen moeten worden en daardoor veel geld wordt neergelegd voor de hartewens van deze wensvaders.

Ik ben onwijs blij dat deze film gemaakt is en om meerdere redenen; de pure liefde en warmte van het warme nest dat wij ieder kind gunnen en waarin het kindje van Lody & Dennis in terecht zal komen is te zien, waarmee in één keer korte metten wordt gemaakt kan worden met vooroordelen. En de tweede reden is dat door deze film wij een kijkje in de keuken krijgen van de vele soorten mensen in onze maatschappij, waar de wet geen rekening mee houdt….tot nu toe…. Maar daar komt verandering in, daar wordt namelijk heel hard aan gewerkt. Gastsprekers (de mensen die daar hard aan werk(t)en) tijdens de première waren onder andere Aleid Wolfsen, voorzitter van de Staatscommissie Herijking Ouderschap, Sara Coster en Marc Faber van Stichting Meer dan Gewenst. In de zaal zaten belangrijke mensen die na afloop vragen beantwoorden, zoals Wilma Eusman, advocaat en Annemiek Nap namens de NVOG.

Wil je de wenspapa’s volgen? Ze hebben een eigen website natuurlijk. www.wenspapa.nl.

Binnenkort gaan zij bekend maken wat het geslacht wordt van hun kindje! Daar kijken we natuurlijk naar uit.

Liefs,
Melany

Sharing is caring!