Hier wijden wij natuurlijk een blog aan want wanneer er bewezen wordt dat een vruchtbaarheidsbehandeling veel beter werkt of dat je spontaan ook sneller blijvend zwanger kunt raken, beide met minder complicaties, dan willen wij dat weten en graag delen met jullie. Meer dan 500 Nederlandse vrouwen werkten mee aan dit onderzoek.

Wat is er dan bewezen?

Het is bewezen dat

–  we meer succes hebben bij natuurlijke zwangerschappen en meer succes bij vruchtbaarheidsbehandelingen wanneer we de conditie verbeteren en ons de juiste voedingspatroon aanmeten. Bij vruchtbaarheidsbehandelingen ziet men cijfers van wel 40-61% meer succes en bij natuurlijke zwangerschappen ligt dat percentage nog hoger.

– vruchtbaarheidsproblemen tot uiting komen enkele weken voor de conceptie en tot in de eerste 10 weken van de zwangerschap en dat deze te beinvloeden is met goede voeding, leefstijl en suppletie

– rijping van onze eicellen en zaadcellen en de programmering daarvan met behulp van voeding te verbeteren is.

– een goede conditie van het lichaam beperkt overstimulatie bij vruchtbaarheidsbehandelingen

– door het nemen van de juiste voedingssupplementen (ofwel vitamine) nam de zaadproductie met 70% toe.

– de groei van embryo’s verbeteren door een verbeterde leefstijl en voeding.

– rijping van onze eicellen en zaadcellen en de programmering daarvan met behulp van voeding te verbeteren is.

Er is ook onderzocht wat er gebeurd als je een slecht leef- en voedingspatroon er op na houdt; er komen dan meer complicaties, miskramen, afwijkingen en groeiachterstanden van het kind tijdens de zwangerschap en na de geboorte. Wat belangrijk is om te weten is dat veel van deze gevolgen onomkeerbaar zijn. Een goed begin is dus echt het halve werk.

En wie heeft dat bewezen?

Het onderzoeksteam bestaat uit diverse specialisten: gynaecologen, kinderartsen, internisten, psychologen, voedingskundigen, gezondheidswetenschappers, epidemiologen en andere wetenschappers. Dit project, genaamd WOMB werd uitgevoerd door een multidisciplinair team van onderzoekers van AMC, UMCG, VUMC, Wageningen Universiteit en de Universiteit van Helsinki (Finland).  WOMB project is een groot internationaal onderzoeksproject. Het heeft als doel: onderzoeken of het verbeteren van de leefstijl van vrouwen met een kinderwens de gezondheid van henzelf en die van hun kinderen verbetert.

 

Symposium “Vrouw, voeding, vruchtbaarheid”

Kinderwensbloggers werd uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn, gezien het feit dat Melany, oprichter een aantal artikelen schreef voor WOMB in 2016 en 2017. We maakten een filmpje en hopen dat jullie dit filmpje verspreiden onder alle vrouwen en mannen die een kinderwens hebben. Het belangrijk is te weten hoe je een vruchtbaarheidsbehandeling kunt verkorten en misschien zelfs wel kan voorkomen!

Bekijk ons filmpje voor over ons bezoek aan dit symposium waar deze feiten gepresenteerd werden.

 

Bronnen:

WOMB project

Home

 

Sharing is caring!