Melany Brunings – Oprichter

Men noemt mij ervaringsdeskundige op het gebied van de kinderwens. De kinderwens beheerst al 20 jaar mijn leven, dus dat klopt wel. Eerst was het mijn persoonlijke wens en nu probeer ik lotgenoten te steunen en te helpen de kinderwens te verwezenlijken op alle mogelijke manieren; dat doe ik 1 op 1, in groepsverband, online, via blogs/facebook en via allerlei projecten zoals “Dag van de Kinderwens” en “De Dam tot Damloop by night”.

Toen mijn wens na 17 jaar eindelijk vervuld werd, veranderde de behoefte van het delen van ervaringen naar het delen van mijn kennis. Via facebook en direct daarna ook een website. Kinderwensbloggers. Al snel kreeg ik behalve mijn eigen inzicht nu ook inzicht in de behoefte van de wensouders en de problematiek die er speelt. Ik kan snel schakelen en met Kinderwensbloggers vul ik nu gaten op die anderen laten liggen. Maar ik doe het niet alleen, ik doe dit samen met bloggers, vrijwilligers, sponsors en partners die begrijpen wat mijn visie, missie is en onze doelstellingen zijn.

Interview met Melany klik hier

 

Rosanne Huitema – Vethman – Projectmedewerker

Ondanks dat ik heel vruchtbaar ben is het voor mij door een complexe vorm van epilepsie niet mogelijk om zonder levensgevaar zwanger te zijn.  Helaas kwamen wij daar achter nadat ik ons kindje verloor. Door deze chronische ziekte zijn wij nu afhankelijk van hoogtechnologisch draagmoederschap. Ik ben nog jong, gelukkig getrouwd en zitten nu midden in een lang en intensief traject, waarbij wij ondersteund worden door een psycholoog, neuroloog, drie gynaecologen, waarvan één met specialisme epilepsie en één met specialisme hoogtechnologisch draagmoederschap.

In het Noord-Hollands Dagblad las ik over Melany, die een dorpsgenoot bleek te zijn. Het artikel ging over de “Dag van de Kinderwens” op 17 mei. Mijn man en ik wilde voor ons enige wondertje *Steijn-Sterra* (wat maar kort in mijn buik is geweest) ook een wensballon oplaten en ik nam contact op met haar via Facebook. De ballonvaart is uiteindelijk naast mijn huis georganiseerd. Melany gaf aan wel hulp te kunnen gebruiken, ik heb ervaring met administratie en organisatie en laat ik nou net deze tijd hebben om haar te kunnen ondersteunen. Er was een klik en in korte tijd is ons contact al meer en beter geworden. Het is overbodig te zeggen dat ik feeling heb met deze doelgroep omdat ik er zelf deel van uit maak. Contact met lotgenoten hebben en ook iets voor ze kunnen doen, geeft veel voldoening.

 

Blog Rosanne klik hier

 

Marloes van Erp – Heidekamp – Projectmedewerker

Als moeder van 2 kinderen en zwanger van de 3e, waarvan de laatste 2 middels ICSI, weet ik wat het je persoonlijk kost, maar ook je relatie doet om in het medisch traject te zitten. Niet alleen fysiek, maar met name ook mentaal; je hebt een wens, een diep gewortelde wens en die wens die wordt niet vervuld. De gevoelens die dit teweeg brengt bij je, maar ook bij een eventuele partner en dan zorgen dat er voor beide processen plek is, dat is een uitdaging.

Het omgaan met de teleurstelling(en), het omgaan met het geluk. En dan… Veel vrouwen die tijdens een zwangerschap enorm van hun roze wolk vallen; gaat alles wel goed? Wat kan er nog mis gaan? Wat kan ik doen om alles goed te laten verlopen, om mijn kans op een miskraam te verkleinen? En de kwaaltjes willen we zo graag omarmen, maar wat is het gewoon ook enorm zwaar om zwanger te zijn in veel gevallen. En kun je daar dan over klagen? We hebben zoveel gedaan om zover te komen! En dan is daar de bevalling; Spannend! Mag alles goed gaan? En daarna… De angst om dit kwetsbare wondertje te verliezen is vaak enorm.
Het traject voor je in de medische molen komt, vervolgens het medische traject zelf, maar vooral ook daarna… Het opgeven van je droom, of het omarmen van je droom met al je angsten… Het is niet een kleine periode in iemands leven en het is zo intens.

Al deze wensmoeders verdienen de aandacht, waardering en steun die ze zo hard nodig hebben. Wat ben ik trots dat ik deel uit mag maken van een team die dit realiseert!