Melany Brunings – voorzitter bestuur Kinderwensbloggers.

Men noemt mij ervaringsdeskundige op het gebied van de kinderwens. De kinderwens beheerst al meer dan 20 jaar mijn leven, dus dat klopt wel. Eerst was het mijn persoonlijke wens en nu probeer ik lotgenoten te steunen en te helpen de kinderwens te verwezenlijken op alle mogelijke manieren; dat doe ik 1 op 1, in groepsverband, online, via blogs/facebook en via allerlei projecten zoals “Dag van de Kinderwens” en “De Dam tot Damloop by night”.

Toen mijn wens na 17 jaar eindelijk vervuld werd, veranderde de behoefte van het delen van ervaringen naar het delen van mijn kennis. Via facebook en direct daarna ook stichting Kinderwensbloggers, die begon als blogsite in 2015. Al snel kreeg ik behalve mijn eigen inzicht nu ook inzicht in de behoefte van de wensouders en de problematiek die er speelt. Ik kan snel schakelen en met Kinderwensbloggers vul ik nu gaten op die anderen laten liggen. Maar ik doe het niet alleen, ik doe dit samen met bloggers, vrijwilligers, sponsors en partners die begrijpen wat mijn visie, missie is en onze doelstellingen zijn.

Interview met Melany klik hier

 

 

Marloes van Erp – Heidekamp – secretaris bestuur Kinderwensbloggers

Als moeder van 2 kinderen en zwanger van de 3e, waarvan de laatste 2 middels ICSI, weet ik wat het je persoonlijk kost, maar ook je relatie doet om in het medisch traject te zitten. Niet alleen fysiek, maar met name ook mentaal; je hebt een wens, een diep gewortelde wens en die wens die wordt niet vervuld. De gevoelens die dit teweeg brengt bij je, maar ook bij een eventuele partner en dan zorgen dat er voor beide processen plek is, dat is een uitdaging.

Het omgaan met de teleurstelling(en), het omgaan met het geluk. En dan… Veel vrouwen die tijdens een zwangerschap enorm van hun roze wolk vallen; gaat alles wel goed? Wat kan er nog mis gaan? Wat kan ik doen om alles goed te laten verlopen, om mijn kans op een miskraam te verkleinen? En de kwaaltjes willen we zo graag omarmen, maar wat is het gewoon ook enorm zwaar om zwanger te zijn in veel gevallen. En kun je daar dan over klagen? We hebben zoveel gedaan om zover te komen! En dan is daar de bevalling; Spannend! Mag alles goed gaan? En daarna… De angst om dit kwetsbare wondertje te verliezen is vaak enorm.
Het traject voor je in de medische molen komt, vervolgens het medische traject zelf, maar vooral ook daarna… Het opgeven van je droom, of het omarmen van je droom met al je angsten… Het is niet een kleine periode in iemands leven en het is zo intens.

Al deze wensmoeders verdienen de aandacht, waardering en steun die ze zo hard nodig hebben. Wat ben ik trots dat ik deel uit mag maken van een team die dit realiseert! Heb je vragen of ideeën? Mail mij via m.vanerp@kinderwensbloggers.com

 

Anita Verburg – vrijwilliger winkelmanager & website

Toen ik 33 jaar oud was stopte mijn menstruatie van de ene op de andere dag. Tot op de dag van vandaag weet ik eigenlijk niet hoe dat kan. Gelukkig kreeg ik mijn kinderen voor mijn 33e en heb ik persoonlijk geen vruchtbaarheidsbehandelingen hoeven ondergaan. Nu ik Melany ken zijn wij wel aan het uitzoeken wat er aan de hand is/was met mijn hormoonhuishouding, ik heb daardoor namelijk wel lichamelijke klachten. Wie weet schrijf ik daar nog wel eens een blog over.

Melany en ik zijn collega-vrijwilligers bij Vluchtelingenwerk Nederland en omdat ik tijd heb en zij minder help ik haar op vrijwillige basis met het opzetten van een webshop, die we gaan vullen met lieve, handige en gezonde artikelen. Met de verkoop van deze artikelen hopen wij lotgenoten te bedienen en tegelijk de kosten voor onze site te kunnen dekken. Heb je vragen of ideeën? Mail mij! anita@kinderwensbloggers.com

Sharon Pottinga – bestuurslid & Coördinator Dam tot Dam by Night – Kinderwensbloggers

Onvruchtbaarheid speelt in ons leven een grote rol en toch is het ons na 8 jaar gelukt om een dochter te krijgen. Toen er maar geen antwoord kwam op de vele miskramen die ik kreeg zijn wij zelf op zoek gegaan naar eventuele oorzaken. Toen ik ze vond had ik de behoefte mijn kennis te delen en werd facebookbeheerder van de groep “Vrouw, vruchtbaarheid, voortplanting en zwangerschap”. Zodoende heb ik Melany ontmoet.

Heel mijn gezin nam deel aan de Dam tot Dam by Night – Kinderwensbloggers en gezien de vele werkzaamheden die dit met zich meebrengt, het feit dat mijn gezin sportief is en wij feeling hebben met het onderwerp bood ik aan de coördinatie van dit evenement voor mijn rekening te nemen. Heb je vragen of ideeën? Email mij s.pottinga@kinderwensbloggers.com

 

Nadine Pooters – Algemeen medewerker

Melany, de oprichter van Kinderwensbloggers en ik hebben een speciale band omdat we nichtjes én lotgenoten zijn. Als familie steun je elkaar en daarom zet ik mij dan ook in voor Kinderwensbloggers. Wij zijn uit hetzelfde hout gesneden,  onze intenties zijn puur en komen uit het hart. Het is gemakkelijk voor mij om haar visie te volgen, tot nu toe maken we al veel verschil terwijl we met heel weinig mensen en middelen veel werk verzetten.

Kinderen krijgen ging bij ons ook niet van een leien dakje. Wilde ik kinderen krijgen dan moest ik namelijk afvallen want ik had daardoor geen cyclus meer. Door overgewicht raakte mijn hormonen uit balans,  mijn menstruatie bleef weg en ook had ik diabetes 2 ontwikkeld. Direct nadat ik afviel raakte ik spontaan zwanger. Onze strijd was echter nog niet gestreden want het bleek ook dat mijn baarmoedermond te kort was, dragen werd een probleem.

Medisch onderzoek door het Erasmus heeft niet kunnen aantonen dat het hebben van een tekorte baarmoedermond genetisch is. Echter heeft mijn moeder meerdere baby’s op deze manier verloren en nu overkwam het mij ook. Onze dochter Jill-Rose leefde nog 2 uur na de geboorte maar was met 21 weken te jong om te overleven. Het was een grote schok omdat ik 20 weken lang een perfecte zwangerschap had en in een prachtige roze wolk leefde.

Ik raakte opnieuw zwanger en best snel ook, ik was er emotioneel nog eigenlijk niet aan toe. Heel vroeg in de zwangerschap ging dat  mis maar weer raakte ik snel zwanger, dit keer van een tweeling! Wat opnieuw veel onzekerheid met zich meebracht, ondanks het feit dat er nu wel maatregelen werden getroffen bleef de vraag of ik er wel 2 kon dragen. Bij de 2e echo bleek het hartje van één kindje niet meer te kloppen. Door progesteroninjecties, die de baarmoedermond versterken en het plaatsen van een bandje rondom de baarmoederhals (in de 14e week), ook wel cerclage genoemd mochten wij uiteindelijk een gelukkig een prachtige en gezonde zoon krijgen.

Ik weet niet hoe het is om in de “wachtweken te zitten’’ of een punctie te ondergaan maar wat ik wel weet is wat verlangen en verlies betekent. Op onze site lees je dat vruchtbaarheidsproblemen zich op vele manieren openbaart, er zijn net zoveel gelijkenissen als verschillen. De bloggers en artikelen aangeleverd door zowel lotgenoten, ervaringsdeskundigen als professionals leren ons bovendien hoe er mee om te gaan en bieden ook oplossingen aan. Onze projecten zorgen voor verbinding en daar zijn we trots op.

Vragen over overgewicht, gastric bypass of cerclage of gewoon een superidee? Mail mij. Nadine@kinderwensbloggers.com

Secunda Kayin, bestuurslid Kinderwensbloggers

Als eigenaar en oprichter van de website www.secundaire-kinderloosheid.nl is het een logische stap mij in te zetten voor Kinderwensbloggers. Ik heb feeling met de doelgroep omdat ik er zelf deel van uitmaak. Mijn partner en ik hebben veel kennis op het gebied van IT, soft- en hardware en helpen Melany waar we kunnen maar ook zeker op dit gebied. We gaan onze samenwerking uitbreiden en zullen dan ook toetreden tot de stichting als bestuurslid. Er is veel te doen en daar willen wij deel van uitmaken. Heb je vragen stuur een mail naar secunda@kinderwensbloggers.com