Er is weer heel erg veel gebeurd. Ontzettend verdrietige dingen. Dingen die ons laten zien, dat het leven kort is. In dit geval maar een paar jaar kort. Wat een gemis. Maar ook mooie dingen, nieuw leven. Wat zijn we trots, op ons nieuwe nichtje. Wat was het heerlijk om haar te zien. Wat hebben we genoten dat ons dit gegund is. Het zien en voelen van nieuw leven.

En dan liep ons eigen proces ook door. Vorige week maandag hadden we een echo. Eitje was goed gegroeid en de terugplaatsing werd gepland. Dinsdagochtend pregnyl en dan werd het eitje ontdooit en vrijdag terug geplaatst. Vrijdagochtend zouden ze ons bellen hoe en wat.

En dat deden ze.. Veel vroeger dan de afspraak, dus toen de telefoon ging wist ik het al. De mislukte gevallen bellen ze namelijk eerst. En dan de afspraken in volgorde van opkomst. En wij hadden aangegeven als laatste te willen. I.v.m. een aantal afspraken in de ochtend die ik niet wilde afzeggen.

En we waren het mislukte geval. Het embryo deelde niet door. Het was zelfs aan het verschrompelen. Wat een teleurstelling, we hebben nog een dag 5 reserve embryo, maar dag 5 zou vallen op een dag van afscheid. Dat wilde ik en mijn man perse niet.

We praten, we praten veel. We zijn de ziekenhuis bezoeken zat, het beperkt ons. De punctie viel ook tegen. En eigenlijk willen we niet meer. Maar we willen ook niet niet meer. Het is lastig uitleggen.

We hebben nu even pauze. Vrijwillig, even niks, tot in ieder geval oktober. Dan zijn alle veranderingen er doorheen en dan praten we en kijken we verder.

We zijn blij dat het niet gelukt is deze maand. Raar hé. Zolang wachten we al.. Bijna 3 jaar zijn we verder en voor het eerst zijn we opgelucht en blij dat het niet gelukt is.

Mensen zullen me voor gek verklaren.. Maar ook dit hoort erbij. Ook deze gevoelens zijn onderdeel van ons proces.

Even geen foliumzuur, even geen echo’s, even geen spuiten, even geen testen, spanning en zorgen. Even gaan we doen alsof ons leven normaal is. Heerlijk. Genieten.

Wijntje? Iemand?!

https://pandavliegen.wordpress.com/

Sharing is caring!