Nu we enkele maanden verplichte pauze hebben, heb ik al met het een ander kunnen leren leven. Verwerken is iets anders. Nu zijn we met onszelf aan de slag gegaan. En ver gereden om ons op en goede manier te laten onderzoeken. Daar werd alles plots op mij gericht dat jij, mijn geliefde ook vruchtbaarheidsproblemen hebt werd door iedereen vergeten.

Ik werd door een therapeut volledig onderzocht wat voeding betreft blijkbaar was ik toch niet zo gezond bezig, zoals ik persoonlijk dacht. 70% yin was de conclusie vele klachten konden nu eindelijk geplaatst worden. Jij was in orde 50% yan dus we maken ons maar geen zorgen. Cranio sacraal loopt alles ook volledig mis en zijn er blokkades gevonden die los ik ook beter op. Als veganist door het leven blijven gaan zal niet lukken mijn lichaam is te zwak, ik zal het niet redden. Ik verwijs je door naar een holistische arts. Daar zullen bloed en urine onderzocht worden. Ik zal hier beter kunnen onderzocht worden en zullen we specifieker op de voeding kunnen werken. Want mensen hebben vlees nodig. Ik kreeg een lijst mee naar huis met alle voeding die ik wel en niet mocht eten.

Die maandag konden we al naar de arts. Ik werd volledig onder handen genomen. Terug werd vergeten dat ook jij vruchtbaarheidsproblemen hebt en alles is gestart met behandeling daardoor. Alles werd aan mij gevraagd niets aan jou. Jij kan natuurlijk zwanger worden als je vlees eet. Vergeten dat er geen bewegelijkheid is in het zaad misschien? En dat hier alles mee gestart is?

Ik had een leeg gevoel; de therapeut en de dokter hadden mij met een schuldgevoel laten vertrekken. Die had ik al maar werd toen enkel groter. Toen we thuis kwamen bekeken we het plan van de arts. We gaan ervoor. Jij gaat er voor zei mijn man. Nee wij gaan er voor! Ze keken toch alleen maar naar jou?! Jij hebt ook vruchtbaarheidsproblemen hoor! Die van jou zijn erger. En zo merkte ik dat alles af ging hangen van mijn inzet, etenspatroon omgooien, vitamines slikken, behandelingen en zo veel meer. Jij blijft alles maar nemen, je kijkt passief toe vanaf een afstand. Ze kunnen jouw zaadprobleem snel omzeilen met ICSI. Ja maar wil ik dit wel???

Wil ik wel dit nog eens ondergaan al die pijn die ik hier heb aan over gehouden? Als vouw onderga je alles. Mannen kijken vaak passief toe als je geluk hebt doen ze mee, tenminste dat hoor ik zo om mij heen van lotgenoten. Maar vele mannen kijken vanuit een afstand net als jij. Het is te veel gevraagd om vitamines bij te nemen. Het is te veel gevraag om maca bij te nemen. Als er geen genetische afwijking is kunnen mannen hun vruchtbaarheid zelf een heel stuk laten verbeteren met het aanpassen van leefstijl, ondersteuning van acupunctuur of shiatsu. Helaas geloven velen dit niet of beseffen niet wat deze behandeling met hun vrouwen doet en (lichamelijk en geestelijk) voor gevolgen heeft. Zij willen niet veranderen of aanpassen.

Mannen jullie kunnen het verschil maken! Denk niet het komt wel met de juiste behandeling. Denk ik kan mijn vrouw ondersteunen, vergroot de kansen en start met jezelf aan te pakken. Vrouwen ondergaan alles, dat is niet eerlijk wanneer jij ook een probleem hebt die je kunt oplossen. Ik denk dat een man niet moet klagen en gewoon zn voedingspatroon hoort aan te passen, meer te gaan bewegen etc. Een kind komt er met twee en dan moet je met twee vechten en er met twee voor gaan.

Stella

 

Lees ook deze blog over mannen, acupunctuur en vruchtbaarheidsbehandelingen

Sharing is caring!